Udvalgsformand vil have flere mandlige lærere ansat: De er mere konsekvente

Selvom omkring en tredjedel af byrådet blev skiftet ud ved kommunalvalget, går bølgerne stadig højt mellem nogle af de gamle medlemmer. Foto: Michael Bager

Udvalgsformand vil have flere mandlige lærere ansat: De er mere konsekvente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mogens Mulle Johansen (SF) mener, der bør ansættes flere mandlige lærere på kommunens folkeskoler. På byrådsmødet udtalte han, at mandlige lærere på hans tidligere arbejdsplads var mere konsekvente, og det provokerede Charlotte Vincentz (S) og Sara Emil Baaring (S), der også kritiserer udvalgsformanden for at opdigte sine egne fakta.

Assens: I fremtiden skal der være langt flere mandlige lærere i Assens Kommunes folkeskoler. Det mener Mogens Mulle Johansen (SF), formand for Børn- og Uddannelsesudvalget, som på byrådsmødet provokerede Charlotte Vinzentz (S) og Sara Emil Baaring (S) med en udtalelse om, at mandlige lærere er mere konsekvente, og at man i højere grad bør se på køn, når man ansætter lærere.

- Så fik du også lige sagt, at kvinder ikke kan stå fast på en holdning, og at man skal kigge på køn og ikke kvalifikationer, når man ansætter, det er imponerende, sagde Sara Emil Baaring blandt andet under byrådsmødet henvendt til Mogens Mulle Johansen.

Charlotte Vincentz fulgte trop.

- Jeg blev en smule provokeret af Mulles tale. Hvis det er din bedste løsning, så er jeg bekymret. Du sidder som formand og har gjort det gennem mange år, så du har haft rig mulighed for at gøre noget ved problemet. Jeg vil gerne have, at vi i udvalget drøfter, om der er hold i det, du siger, for jeg synes, det er nogle voldsomme postulater, sagde hun.

- Deres valg at blive provokeret

Selv kan Mogens Mulle Johansen ikke forstå, at hans udtalelser på byrådsmødet blev taget ilde op.

- Det er deres valg at blive provokeret af det. Jeg sagde det for at vise, at der er et problem her, og nogle gange skal der lidt kontante udmeldinger til, hvis et emne skal op. Nu ringer du, så det har virket, siger han.

Men hvor har du det fra, at mandlige lærere er mere konsekvente?

- Jeg oplevede på mit tidligere arbejde, at mandlige lærere var mere konsekvente. Eleverne var overraskede over at se så stor en gruppe mænd. Det sagde de selv. Der er ingen tvivl om, at de ikke var vant til konsekvens. Når der blev sagt nej, troede de, at det var et oplæg til en diskussion. Sådan har jeg aldrig ment, lærergerningen skal være. Der er ingen grund til at have regler, hvis de ikke tæller 100 procent, siger Mogens Mulle Johansen.

Forkerte fakta

På byrådsmødet sagde udvalgsformanden også, at blot en ud af fem optagne på lærerseminaret er mænd. Det er dog ikke rigtigt. De sidste fem år har mellem 40 og 42 procent af de optagne på lærerseminariet været mænd, viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Andelen adskiller sig ikke meget fra det gennemsnitlige optag, når alle studieretninger lægges sammen Her er andelen af mænd 44 procent.

Den faktuelt forkerte påstand frustrerede socialdemokraterne.

- Jeg synes ikke, byrådet kan være tjent med, at han bare står og finder på fakta. Han er formand for udvalget og dermed alle de ansatte. Han står samtidig og siger, at kvinder ikke kan udføre jobbet så godt som mænd. Det er under al kritik at stå at sige sådan, når man er formand for udvalget, siger Sara Emil Baaring.

Charlotte Vincentz er enig:

- Jeg synes ikke, vi kan have en formand, der render rundt med halve sandheder. Vi er nødt til at drøfte det i udvalget, så selv Mulle kan blive overbevist om, at det ikke er rigtigt, det han siger, siger hun.

Uenige om løsning

Mogens Mulle Johansen er dog blevet bekendt med de rigtige tal efter byrådsmødet onsdag.

- I den her sag kom jeg til at udtale mig lidt for hurtigt, det må jeg erkende. Normalt har jeg styr på fakta, det kan matematikere godt lide at have, siger han.

Baggrunden for diskussionen var punktet om skolernes kvalitetsrapport. Samtlige partier er enige om, at der skal gøres noget for at ændre det faktum, at pigerne på samtlige folkeskoler i kommunen scorede højere karakterer end drengene ved afgangsprøverne i 2017. Men de er ikke enige om, hvad løsningen er.

Mogens Mulle Johansen mener, at en mere ligelig fordeling mellem kvinder og mænd i vuggestuer, børnehaver og skoler kan ændre billedet. Men socialdemokraterne mener, at den understøttende undervisning, den åbne skole og mere bevægelse kan være det, der fænger de elever, som ikke får nok ud af traditionel undervisning. Partiet mener også, der skal tilføres flere ressourcer til skoleområdet.

Udvalgsformand vil have flere mandlige lærere ansat: De er mere konsekvente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce