Udvalgsformand om skolerapport: - Jeg er ikke så nervøs

Mogens Mulle Johansen SF.

Udvalgsformand om skolerapport: - Jeg er ikke så nervøs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mogens Mulle Johansen (SF), formand for udvalget for Uddannelse, Børn og Familie, mener, at resultatet af rapporten om kvaliteten i folkeskolen er udmærket, når det korrigeres for socioøkonomiske faktorer.

- Assens Kommune ligger under landsgennemsnittet for, hvor gode eleverne er til at regne og skrive. Hvad vil I gøre ved det?

- Der er jo kun det hårde arbejde ude på den enkelte skole. Og man skal huske på, at der er forskel på befolkningssammensætningen i kommunerne. Når vi forholdsmæssigt har en større gruppe flygtningebørn, som ikke er så gode til dansk i starten, så tæller deres resultater også med. Jeg er ikke så nervøs.

- Ja, resultaterne ser bedre ud, når der korrigeres for socioøkonomiske faktorer, men det ændrer vel ikke på, at I skal leve op til de mål, der sættes nationalt?

- Nej, men når man lægger et landsgennemsnit et sted, så vil halvdelen uundgåeligt ligge under. Vi vil helst ligge over, men det har vi ikke gjort endnu, bortset fra i enkelte fag.

- Er det tilfredsstillende?

- Set ud fra elevsammensætning i skolen, så ja, men vi vil gerne have det højere.

- Assens Kommune har Fyns billigste skolevæsen. Er dette resultatet?

- Nej, for hvis du kigger på resultaterne for afgangsprøverne, så ligger vi faktisk højt. Og vi er først lige blevet den billigste kommune. Vi er faldet lidt, fordi vi mistede de penge fra staten (14,6 millioner årligt kroner til implementering af skolereform, som nu er bortfaldet, red.). Så hvis den økonomi har stor betydning, vil vi se det de kommende år. Det er klart, at man kan ikke fjerne 14,6 millioner, uden at kan mærkes ude på skolerne.

- Hvordan harmonerer kvalitetsrapporten fra 2016/17 med, at Assens Kommune vil have Fyns bedste skolevæsen - ikke bare det billigste?

- Kvalitetsrapporten er bagudrettet og skrevet på baggrund af resultater i sommeren 2017. Vi vil se de kommende år, hvor meget økonomien reelt betyder. Og jeg har hørt adskillige partier sige, at kan vi finde pengene til det, vil alle gerne være med til at bringe penge tilbage til skolevæsenet. Men man skal huske, at ca. 1000 kroner per elev svarer til en merudgift på fire millioner kroner for hele kommunen, som skal findes et sted.

Kommunernes udgifter pr. folkeskoleelev i 2017
Assens Kommune: 62.599 kronerMiddelfart Kommune: 62.757 kroner

Odense Kommune: 63.682 kroner

Ærø Kommune: 64.428 kroner

Nordfyns Kommune: 67.064 kroner

Faaborg-Midtfyn Kommune: 73.006 kroner

Kerteminde Kommune: 73.099 kroner

Svendborg Kommune: 73.984 kroner

Nyborg Kommune: 73.999 kroner

Langeland Kommune: 92.229 kroner

Gennemsnit for alle fynske kommuner: 67.589 kroner

Udvalgsformand om skolerapport: - Jeg er ikke så nervøs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce