Udvalgsformand om manglende SFO: - Vi er meget pressede økonomisk i kommunen

Mogens Mulle Johansen (SF), formand for Uddannelse, Børn og Familie i Assens Kommune. Foto: Michael Nørgaard

Udvalgsformand om manglende SFO: - Vi er meget pressede økonomisk i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poul-Erik Svendsen, leder af Aarupskolen, ville gerne kunne sørge for en SFO til børnene i skolens helhedsafdeling. Mogens Mulle Johansen (SF), formand for Uddannelse, Børn og Familie i Assens Kommune, kan dog ikke garantere, at kommunen kan finde penge til det.

Aarup: Ifølge Poul-Erik Svendsen, som er leder på Aarupskolen, er det forståeligt, at forældre efterspørger en SFO til deres børn i helhedsafdelingen. Han understreger, at skolen gerne vil sørge for en SFO til, hvis den kan få midler til det.

- Det vil vi godt, men det er jo en dialog, vi skal have med det politiske og forvaltningen. Vores faglige tilgang er, at de her børn, som er børn med udfordringer, ikke bare kan gå ind den almindelige SFO, så enten skal der laves en særskilt SFO for dem, eller også skal der være nogle pædagoger i helhedstilbuddet, som så er med dem i den almindelige SFO, siger skolelederen.

Han forklarer, at han allerede har meddelt forvaltningen, at flere forældre har et ønske om at få en SFO.

- Det har vi gjort for lang tid siden, så det er der, den ligger, siger han.

Esben Krægpøth, som er leder af Dagtilbud og Skole i Assens Kommune, fortæller, at kommunen i øjeblikket er ved at undersøge mulighederne for at få en SFO til Aarupskolens helhedsafdeling.

- Det har vi været ved i et stykke tid, og vi har haft møde om det forleden dag, men det er en budgetmæssig sag, for det koster nogle penge, siger han.

Helhedsskolen - et år efter
Sidste sommer var Helhedsskolen i Flemløse under massiv kritik som følge af underbemanding og knappe ressourcer.

I håb om at sikre bedre arbejdsvilkår og færre sygemeldinger besluttede byrådet i Assens Kommune at flytte skolen til Aarupskolen fra oktober.

Det skulle samtidig bringe eleverne i specialtilbuddet tættere på de almene elever og på at kunne blive inkluderet i folkeskolen.

Fyens Stiftstidende har i en ny serie undersøgt, hvordan det er gået en række involverede familier i det første skoleår, siden Helhedsskolen i Flemløse flyttede.

- Vi skal gøre det meget bedre

Men hvorfor har det taget så lang tid?

- Det er jo, fordi det ikke er et tilbud, der har været ved Helhedsskolen i de år, den har eksisteret. Men når der kommer flere henvendelser, sætter vi arbejdet i gang, siger Esben Krægpøth, der ikke har kendt til, at der ifølge forælderen Henriette Bakmann har været visse pasningsmuligheder på Flemløse Helhedsskole. Det fortæller hun torsdag i Fyens Stiftstidende.

Mogens Mulle Johansen (SF), som er formand for Uddannelse, Børn og Familie i Assens Kommune, fortæller, at udvalget vil se på, om der kan findes midler til en SFO, når der ligger et forslag på bordet.

- Men jeg kan ikke sidde her og garantere, hvad vi gør, for vi er meget pressede økonomisk i kommunen, siger han.

Men derfor kan du vel godt fortælle, hvad din holdning er til det?

- Min holdning er, at vi skal gøre det meget bedre, end vi gør for børnene i Assens Kommune, men det kan vi ikke på grund af manglende penge.

Udvalgsformand om manglende SFO: - Vi er meget pressede økonomisk i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce