Indsigt

  • Charlotte Kjær (før Christiansen) er kommende formand for Social- og Sundhedsudvalget i Assens Kommune. Det betyder, hun får et vederlag på godt 251.000 kroner om året.
  • Det er rimeligt, mener hun.

- Du bliver udvalgsformand og får om året godt 251.000 kroner for det. Mener du, at du er god nok til at få det beløb?

- Det er jo lidt højere end det beløb, jeg får i indeværende periode (190.720 kroner, red.). Kort og godt på spørgsmålet, så tænker jeg: Ja, det er jeg. Det kræver meget tid og en kæmpestor indsats at være udvalgsformand.

- Hvor meget tid kræver det?

- Det er svært at isolere lige nøjagtigt udvalgsformandsposten, fordi der også er det almindelige byrådsarbejde. Men jeg har jo også i den forgangne periode (som formand for Innovations- og Medborgerskabsudvalget, red.) brugt mellem 30 og 35 timer om ugen på det politiske arbejde samlet set.

- Kan du forstå Enhedslistens Malene Ryes kritik af, at du som formand også skal læse det samme materiale som et menigt medlem, når I skal læse dagsordenen?

- Det kan vi sagtens drøfte og det har vi jo drøftet flere gange i løbet af perioden. Også for nylig, da ministeriet satte satserne og godtgørelserne op for det at være byrådsmedlem. I den sammenhæng har vi også drøftet det i vores egen gruppe - og vi gik ind i forhandlingerne med, at formandshonoraret ikke skulle være 25 procent (af borgmesterlønnen, red.).

- Men synes du, beløbet er rimeligt, hvis I alligevel skal læse det samme?

- Man kan altid snakke om, hvad der er rimeligt eller ej. En formandspost er for mig at se også en post, hvor der er en del møder udenom udvalgsmøderne. Der er en masse dialog og en opsøgen af viden.

- Er det så de 251.000 kroner værd?

- Det handler ikke om beløbet. Det handler om interessen. Hvis det handler om penge, ville vi kunne tjene mere i det private erhvervsliv.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.

Mere om emnet

Se alle
Nyt udvalg: Gørtz fortsætter som formand

Nyt udvalg: Gørtz fortsætter som formand

1
Nye udvalg: Erfarne S'er i front

Nye udvalg: Erfarne S'er i front

2
Rye: Vederlag er ude af proportioner

Rye: Vederlag er ude af proportioner