Udvalgsformand: Der er stadig frit skolevalg

Mogens Mulle Johansen (SF) er formand for det nye udvalg i Assens Kommune, Uddannelse, Børn og Familie. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Udvalgsformand: Der er stadig frit skolevalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der vil stadig være et frit skolevalg, fortæller Mogens Mulle Johansen, formand for Uddannelse, Børn og Familie i Assens Kommune, selvom skoledrikstrikterne ændres i Tommerup-området. Men der kan reelt opstå situationer, hvor der ikke er plads i klasserne.

Som Stiftstidende kortfattet skrev tirsdag, er to modeller på vej i høring om skoledistrikterne i Tommerup-området.

Den ene går ud på, at man går tilbage til de distrikter, der var før skolestrukturen blev lavet om. Dvs. at overbygningseleverne fra Brylle Skole hører iil Tallerupskolen, og eleverne fra Verninge Skole til Tommerup Skole. Den anden er, at man deler Brylle Skole op nord for jernbanen (dvs. i området ved Stærmosevej, red.). Det fortæller Mogens Mulle Johansen (SF), formand for Uddannelse, Børn og Familie i Assens Kommune.

- Efter sammenlægningen fjernede man opdelingen af skoledistrikter for overbygningen. Man kan ikke bare lægge dem tilbage. Der er i loven krav om, at så skal der foregå en høring, forklarer Mogens Mulle Johansen den kommende høringsperiode.

- Vi synes - flertallet (i udvalget, red.) - ikke, at det var nødvendigt at sige, vi vender tilbage til de gamle (distrikter, red.). Så vi syntes, der skulle være to forslag. Afstanden til skolen kunne være en af grundene til det. Og så sagde vi nord for jernbanen. Det er geografisk et pænt stykke, men der bor nok ikke så mange, siger han.

Nyt udvalg
Uddannelse, Børn og Familie har mandag diskuteret, hvordan skoledistrikterne skal se ud i Tommerup-området fremover.Der er to forslag.

1: At Brylle Skole hører til Tallerupskolen, og at Verninge Skole til Tommerup Skole.

2: At Brylle Skole deles op ved jernbaneoverskæringen, og at eleverne hører til enten Tallerupskolen eller Tommerup Skole, alt efter hvilken side de bor på.

Forslagene sendes i høring, og senere skal byrådet træffe beslutningen. Formentlig i januar.

Frit skolevalg

Han mener, at der stadig vil være frit skolevalg fremover. Uanset, hvad man beslutter sig for.

- Det er der selvfølgelig stadigvæk. Med det eneste minus, som der har været hele tiden er - selv om folk nogle gange glemmer det - at en skole har ret til at sige nej til elever fra andre skoledistrikter, hvis det medfører, at de skal øge antallet af klasser.

- Derfor er det sket nogle gange, at skoler har måttet takke pænt nej. Hvis de ligger på 26-27 elever, så kan jeg godt forstå, hvis de siger nej. De må være 28 elever (i en klasse, red.), ellers skal de søge dispensation. Ellers skal de hen og dele klasserne. Det er klart, at 15 elever i hver klasse ikke er så økonomisk fordelagtigt som 28. Det er den eneste restriktion, der er med det frie skolevalg, siger Mogens Mulle Johansen.

Møder

Skolerne skal holde informationsmøder for de kommende 7. klasser den kommende tid.

- Det er klart, at det har Tommerup Skole ikke kunnet planlægge, fordi de ikke har vidst, om de havde en overbygning. Så vi har givet dem lov til. Lige nøjagtigt for Tommerup Skole er det ikke kun for 7. klasse, men også for 8. klasse. For vi har givet dem lov til at oprette fuld overbygning med det samme. Dvs. fra skoleårets start '18, siger Mogens Mulle Johansen.

- Det er jo sådan, vi ikke flytter nogen elever. Det må være forældrene og eleverne, for de elever, der i dag går i stationsbyen, der skal afgøre, om der er nogen af dem, der ønsker at flytte tilbage til Tommerup Skole, svarer han Mogens Mulle Johansen mht. de elever, der kunne have et ønske om at komme tilbage til deres gamle skole, selv om de har skiftet skole.

- Ellers ville vi bryde ind i det frie skolevalg. Det har vi ingen intentioner om, tilføjer han.

Det lykkedes tirsdag ikke at få en kommentar fra Laura Greve Andersen, skolebestyrelsesformand på Tommerup Skole.

Udvalgsformand: Der er stadig frit skolevalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce