Udvalg enigt: Cykelstipenge kan bruges til boliger

Det er her på denne nu tomme grund i Aarup, at der er to byggeprojekter i spil. Arkivfoto: Vibeke Volder

Udvalg enigt: Cykelstipenge kan bruges til boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarup: Et enigt Miljø-,Teknik- og Planudvalg kan godt se, at det giver god mening at kanalisere 1,2 mio. kroner, der egentlig var afsat til cykelstier, over på et alment boligprojekt i Aarup.

Projektet kræver 3,1 mio. kroner i kommunal grundkapital og kan finansieres af cykelstipengene foruden et forventet mindreforbrug på bevillingen til almennyttigt boligbyggeri i 2018-20.

- Vi har 7,6 mio. til cykelstier i 2019 og 3,2 mio. i 2020, og forhåbentlig er der også noget i 2021 og 2022. Det vil sige, at vi stadig har 20 mio. kroner i overslagsårene plus seks mio. kroner fra staten (oprindelig bevilget til tre specifikke projekter red.). Der er i alt cykel-, gangsti og kantbaneprojekter på Assens Kommunens prioriteringsliste for 145 mio. kroner.

- Vi ved godt, at cykelstien mellem Aarup og Rørup sluger penge, men de 1,2 mio. skal ses i forholdtil de 20. Med dette fremmer vi et længe ønsket projekt i Aarup til fremme af flere lejligheder. Vi skal have tillid til, at den genopretningsplan (for den kommunale økonomi, red.), vi har sat i gang, betyder, at der er flere penge at sætte af i overslagsårene, siger udvalgsformand Dan Gørtz (V).

Otte eller 24

Om det bliver et almennyttigt byggeri med omkring 24 boliger eller otte private udlejningsboliger, der bliver bygget på hjørnet, hvor værtshuset Humlehytten lå, indtil det brændte, står ikke klart endnu.

Humlehytte-grundens ejer, Jonas Steensgaard, meddelte tidligere på ugen i sidste uge på Facebook, at i løbet af ugen skulle alt blive klar til at bygge de otte nye lejeboliger på Bredgade 66. Assens Kommune oplyser dog, at der hverken er søgt eller givet byggetilladelse.

Holder projektet sig inden for lokalplanen, kan byggetilladelsen dog gives i løbet af en-to uger.

Arkitekt Steen Kjær gør i en skrivelse til kommunen opmærksom på, at projektet med de otte boliger er sendt i licitation med forbehold for projektet med 24 boliger.

Et almennyttigt projekt skal ifølge strategien herfor i udbud, så alle interesserede har mulighed for at byde ind med projekter.

Der er også opstillet en række parametre for almennyttige projekter i 2018-2020, som alle projekter skal vurderes i forhold til. Det er derfor ikke sikkert, at det bliver det projekt, som Civica og arkitekt Steen Kjær tidligere har præsenteret, der bliver det endelige på hjørnet ud mod Sanggårds Plads, hvis der skal bygges almennyttigt.

Udvalg enigt: Cykelstipenge kan bruges til boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce