Social- og Sundhedsudvalget i Assens Kommune opfordrer til at bede Socialstyrelsen om hjælp til at rette op på sagsbehandlingen på handicapområdet.

Det er tid til at få hjælp udefra. Det mener Social- og Sundhedsudvalget, der onsdag debatterede de problemer med sagsbehandlingen på handicapområdet, Fyens Stiftstidende har beskrevet i den seneste tid.

- Jeg synes, vi fik noget ud af det, vi gjorde i går. Vi er blevet klogere og blevet bedre orienteret. Jeg er glad for det signal, vi har sendt ved at opfordre til, at forvaltningen gør brug af taskforcen. Jeg er ked af, at for to år siden haltede sagsbehandlingen i børne- og familieafdelingen. Nu halter det i handicapteamet, og om to år er det måske i børnehandicap, der er problemer. Det vil være bedre at se på det hele på en gang. Der kan taskforcen godt være en hjælp, siger Malene Rye (El), som deltog i udvalgsmødet.

På udvalgsmødet drøftede politikerne også, om der skulle opnormeres med flere stillinger i afdelingen. Men det mener de ikke, der er behov for.

- Det behøver vi ikke. Der har været vakante stillinger i et stykke tid, og derfor er der allerede penge til at overnormere i en periode. Men det kræver, at der er nogle kompetente mennesker, der søger vores stillinger, siger Malene Rye.

Hun undrer sig over, at den dårlige sagsbehandling i handicapteamet går mere end ti år tilbage, når politikerne først blev præsenteret for problemerne, da rådvirksomheden BDO afleverede sin rapport i marts.

- Hvis nogle kan finde ud af, hvor de her informationer om manglende opfølgninger og problemer med kvaliteten af sagsbehandlingen er strandet, så ville jeg blive glad. Vi politikere står tilbage og føler, vi bliver bebrejdet for ikke at have taget ansvar. Vi vil gerne tage ansvar, men det kræver, vi kender til det, vi skal tage ansvar for, ellers kan det ikke lade sig gøre, siger Malene Rye.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.

Mere om emnet

Se alle
11
Mor har råbt om hjælp i flere år: Assens Kommune svigter min handicappede søn

Mor har råbt om hjælp i flere år: Assens Kommune svigter min handicappede søn

7
Direktør om manglende opfølgning på handicappede: Det var ikke for at spare penge

Direktør om manglende opfølgning på handicappede: Det var ikke for at spare penge