Udvalg debatterede sagsbehandling: Vil have ministeriets taskforce til Assens

Malene Rye mener, Socialstyrelsens taskforce kan hjælpe med at rette op på problemerne med sagsbehandling på handicapområdet i Assens Kommune. PR-foto.

Udvalg debatterede sagsbehandling: Vil have ministeriets taskforce til Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Social- og Sundhedsudvalget i Assens Kommune opfordrer til at bede Socialstyrelsen om hjælp til at rette op på sagsbehandlingen på handicapområdet.

Det er tid til at få hjælp udefra. Det mener Social- og Sundhedsudvalget, der onsdag debatterede de problemer med sagsbehandlingen på handicapområdet, Fyens Stiftstidende har beskrevet i den seneste tid.

- Jeg synes, vi fik noget ud af det, vi gjorde i går. Vi er blevet klogere og blevet bedre orienteret. Jeg er glad for det signal, vi har sendt ved at opfordre til, at forvaltningen gør brug af taskforcen. Jeg er ked af, at for to år siden haltede sagsbehandlingen i børne- og familieafdelingen. Nu halter det i handicapteamet, og om to år er det måske i børnehandicap, der er problemer. Det vil være bedre at se på det hele på en gang. Der kan taskforcen godt være en hjælp, siger Malene Rye (El), som deltog i udvalgsmødet.

På udvalgsmødet drøftede politikerne også, om der skulle opnormeres med flere stillinger i afdelingen. Men det mener de ikke, der er behov for.

- Det behøver vi ikke. Der har været vakante stillinger i et stykke tid, og derfor er der allerede penge til at overnormere i en periode. Men det kræver, at der er nogle kompetente mennesker, der søger vores stillinger, siger Malene Rye.

Hun undrer sig over, at den dårlige sagsbehandling i handicapteamet går mere end ti år tilbage, når politikerne først blev præsenteret for problemerne, da rådvirksomheden BDO afleverede sin rapport i marts.

- Hvis nogle kan finde ud af, hvor de her informationer om manglende opfølgninger og problemer med kvaliteten af sagsbehandlingen er strandet, så ville jeg blive glad. Vi politikere står tilbage og føler, vi bliver bebrejdet for ikke at have taget ansvar. Vi vil gerne tage ansvar, men det kræver, vi kender til det, vi skal tage ansvar for, ellers kan det ikke lade sig gøre, siger Malene Rye.

Udvalg debatterede sagsbehandling: Vil have ministeriets taskforce til Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce