31 kroner i timen. Det var lønnen til unge på bostedet Storskoven for at hjælpe med renovering af lederens millionvilla i Odense.

Udsatte unge fra bostedet Storskoven har i cirka et år arbejdet med at renovere den tidligere forstander Emil Rauns millionvilla i Odense for 31 kroner i timen.

Det fortæller en nuværende beboer på bostedet, som selv deltog i arbejdet. Arbejdet gik ifølge ham ud på blandt andet at feje, male, rive paneler ned og sætte ting op.

Emil Raun bekræfter, at unge fra bostedet har arbejdet på hans ejendom til 31 kroner i timen i perioden fra sommeren 2016 og et år frem. Men han afviser, at han har udnyttet de unge for at få billig arbejdskraft.

- Jeg har ikke gjort det for at få arbejdskraft, men for at de unge kunne tjene nogle penge. De havde ikke lyst til kun at arbejde på Storskoven, siger han.

Den tidligere forstander siger, at han selv har betalt de unges løn, og at de kun har arbejdet på ejendommen sporadisk. Den unge fortæller en anden historie.

- Vi var tre unge, som arbejdede der. Nogle var der hver dag. Jeg var der tre-fire gange om ugen. Vi fik pengene fra Storskovens konto, og vi har timesedler liggende hos Storskoven for arbejde på Sadolinsgade, siger den 18-årige beboer.

Uheldig sammenblanding

Hvis pengene er betalt er Storskoven, er det ifølge forsker i arbejdsret ved Syddansk Universitet adjunkt Christian Højer Schjøler ulovligt. Det er det muligvis også, selvom forstanderen selv har betalt.

- På mange leder og kanter er det en meget uheldig sammenblanding af private interesse og hans arbejde som forstander. Han misbruger sin funktion til at få arbejdskraft på en privat ejendom til en løn, som er langt under det overenskomstmæssige niveau for ufaglærte.

- Hvis han selv har hyret dem som arbejdskraft, skal der være ansættelseskontrakter, og der skal være indeholdt skat af lønnen. Dernæst skal han have tegnet arbejdsskadeforsikring for dem, hvis de har arbejdet for ham. Han må kunne dokumentere, at forholdene er i orden, siger han.

Den 18-åriges navn er redaktionen bekendt, men vi har anonymiseret ham. Det har vi valgt at gøre, fordi Storskoven er et bosted for udsatte unge.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Ekspert: Forstander misbrugte sin funktion til at få billig arbejdskraft

Ekspert: Forstander misbrugte sin funktion til at få billig arbejdskraft

3
Tidligere forstander lånte af bosted: Har også dårlig økonomi i egne selskaber

Tidligere forstander lånte af bosted: Har også dårlig økonomi i egne selskaber