Af: Af Martin Schmidt
Bystævnevej 11A, Tommerup

Lokaldebat: 18. januar er der frist for at indsende høringssvar til forslaget om en ny struktur på dagtilbuds- og skoleområdet. Hvor, som kommunen selv skriver, at formålet er at sikre en bæredygtig kvalitet og økonomi. Altså besparelser.

Det prøver nogle politikere at gøre mere spiseligt ved at bruge fine og moderne ord som bæredygtighed. Bæredygtig kvalitet lyder godt, men er noget vrøvl. For at noget kan være bæredygtigt, skal det have en vis kvalitet, og samme bæredygtighed må ikke være på bekostning af fremtidige generationer, men det kommer det til, hvis vi fortsætter den kurs, som rødt hold har lagt for dagen, og det er ikke kun skoleområdet.

Det bliver hele vores samfund, der kommer til mærke følgerne. At sikre en bæredygtig økonomi er ikke at spare på et område for at overleve eller spare på et område, der allerede er underfinansieret på grund af skolereformen, som er kommet til verden af de bedste intentioner, men som aldrig har fået de ekstra penge, der skal til for at gennemføre den.

Vi kan jo så håbe på, at flertallet kommer til fornuft og lytter til de erfaringer og eksperter, der er på området, der alle siger, at der ingen besparelse er at hente på skolelukninger eller flytninger af klasser. Det er som at tisse i bukserne, når det er koldt, i stedet for klæde sig ordentligt på. Men taget det hele i betragtning med uigennemtænkte og fejlprioriterede besparelser på skoleområdet kan det kun skabe en masse uro og frygt for fremtiden hos forældrene, mig selv inklusiv, faktisk så meget at jeg overvejer, om min egen datter overhovedet skal gå på den selvsamme folkeskole - eller det der er tilbage af den, når rødt hold har været forbi. En skole, som jeg også selv gik på, og hvor jeg lærte at skrive og regne.

, men også hos lærerne på alle skolerne, som har til opgave at opretholde den samme kvalitet af undervisning på trods af alle de økonomiske beslutninger og reformer, der bliver vedtaget på tinget og i byrådet. Det er deres skyld, at der stadigvæk er en høj standard i Assens Kommune. Det er og bliver ikke en flok politikere, der kan tage æren for det. Det er lærerne og kun dem, der kan sikre en "bæredygtig" kvalitet.

Mere om emnet

Se alle
3
Charlottes to kasketter: Kæmper for landsbyer - men vil lukke skoler

Charlottes to kasketter: Kæmper for landsbyer - men vil lukke skoler

2
Landdistrikternes Fællesråds formand om dobbeltrolle: Bestyrelsesmedlemmer bliver udfordret

Landdistrikternes Fællesråds formand om dobbeltrolle: Bestyrelsesmedlemmer bliver udfordret

- Slip skolerne fri

- Slip skolerne fri