Ud med straffede dørmænd


Ud med straffede dørmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DØRMÆND: Ny lovændring forbyder, at dørmænd må være tidligere straffede
VESTFYN: Hidtil har en plettet straffeattest ikke været en hindring for at kunne arbejde som dørmand på de vestfynske diskoteker.

Men det bliver ulovligt nu. Per 1. juli trådte en lovændring nemlig i kraft, der kræver, at dørmænd skal gennemgå uddannelse for at kunne varetage jobbet. For at få uddannelsen er et af kravene, at aspiranterne ikke må være tidligere straffet for kriminalitet, der som loven formulerer det "...indebærer en nærliggende fare for misbrug af hvervet...". Det betyder, ifølge Assens Politi, narko og voldsdomme samt domme om våbenbesiddelse.

Politiet: God idé

Lovændringen er en kærkommen håndsrækning til Assens Politi, der gennem længere tid har ønsket at sikre sig, at dørmændene på de lokalde diskoteker ikke har en kriminel baggrund.

- Når man står i døren skal det gøres på en ordentlig og forsvarlig måde, siger Ib Rigelsø, politiinspektør ved Assens Politi.

Han mener, at dørmænd skal løse problemer frem for at skabe dem, og indtil videre, har det været svært for politiet at sikre sig, hvem der står i døren.

- Vi kan godt have nogle formodninger om, at der findes dørmænd med plettede straffeattester, for eksempel med voldsdomme, men vi har ikke tidligere haft mulighed for at tjekke deres straffeattester. Det kommer til at ske helt automatisk nu, siger Ib Riegelsø.

Hos diskotek Replay i Assens ønsker indehaver Kenneth Holm ikke at udtale sig om, hvorvidt han indtil nu har tjekket sine dørmænds straffeattester. Men han siger, at han er tilfreds med den ny lov.

- Umiddelbart er det sådan set positivt at få nogle regler, der sikrer, at dørmænd er uddannede og kan udføre deres job på betryggende vis, siger Kenneth Holm.

Hans eneste bekymring er hvem, der skal betale for uddannelsen.

- Små diskoteker som vores er hårdt spændt for i forvejen. Hvis vi skal uddanne for eksempel 15 dørmænd om året, kan det godt blive en stor post i budgettet, siger han.

Stiftstidende ville også gerne have talt med indehaveren af diskotek McGee's i Glamsbjerg, Jan Nissen, men han var desværre ikke at træffe.

Ud med straffede dørmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce