Tyvstart på året hos lille friskole

Lærer Helle Bjørn arbejder på at fange børnenes opmærksomhed med en særlig gæst nede i klassen.
Foto: Ole Friis

Tyvstart på året hos lille friskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister valgte første skoledag på Jordløse Friskole

Mens tusindvis af fynske børn i dag tager hul på et nyt skoleår efter sommerferien, er debuten allerede overstået på den lille Jordløse Friskole ved Haarby.

Her brugte skolens 72 børn, deres forældre og skolens personale i går en søndag formiddag på at komme i gang med skoleåret.

Skolen lægger vægt på forældrenes engagement. Ja, som lille og kun tre år gammel friskole er skolen faktisk afhængig af forældrenes hjælp. Og på hverdage er det sværere at mønstre lige så mange forældre som på en søndag. Så derfor starter skoleåret i Jordløse på en søndag.

Haarder kiggede forbi

Og som om det ikke var specielt nok, så var dagen i går endnu mere særlig. Måske knap så meget for de mindste elever, for hvad er det lige, en undervisningsminister er for en størrelse?

For skolens personale og forældre var det imidlertid en stor ting, at netop undervisningsminister Bertel Haarder (V) valgte at kigge forbi - og ikke kun til skolekage og saftevand.

Skoleleder Per Nordby Jensen havde sendt ministeren et oplæg med titlen "Fra protestskole til friskole" og bedt ministeren forholde sig til det.

Jordløse Friskole blev oprettet i 2005, da de daværende politikere i Haarby Kommune ville spare og i stedet sende eleverne til den kommunale skole tre kilometer væk.

Men sådan ville forældrene det ikke, så som så mange andre steder på Fyn og i resten af landet oprettede de i protest en friskole på resterne af den lukkede kommunale skole.

I dag mener friskolens leder, at protestens tid er slut. Friskolen er et konkurrencedygtigt alternativ til folkeskolen. I stedet opfordrer han politikere landet over til at tænke sig om, inden de lukker de små landsbyskoler.

Undervisningsministeren anerkendte, at det er bøvlet for kommunerne med friskoler, men roste også friskolerne på flere punkter.

Læs mere

Tyvstart på året hos lille friskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce