Tyve tog byttepengene: Personale fulgte efter

Mandag blev der stjålet byttepenge fra Meny på Bredgade i Aarup. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Tyve tog byttepengene: Personale fulgte efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag eftermiddag omkring klokken 16.30 stjal tre unge mænd byttepenge fra et kontor i Meny i Aarup. De blev dog hurtigt anholdt, da personale hjalp politiet med at lokalisere dem.

Aarup: Der blev handlet hurtigt og snarrådigt, da tre unge mænd mandag eftermiddag havde held til at stjæle byttepenge fra et kontor i Meny på Bredgade i Aarup.

For da de tre tyve tog flugten, flugte en personale efter den ene af tyvene og kunne guide politiet hen til tyven. De to andre tyve blev senere på eftermiddagen anholdt.

- Vi har et lagerkontor i butikken, hvor alle sidder og retter priser, laver hyldeforkanter og den slags. Der er en trafik uden lige. Vi var seks mand på arbejde i butikken, men de (tyvene, red.) har lige fundet to minutter, hvor der ingen var på kontoret.

- De ragede i alting og åbnede skuffer og skabe, rev skabslåger op. Vores byttepenge var i et aflåst skab, og dem løb de så med. Vores pengeskab fik de ikke åbnet, siger Mette Krag, der bestyrer Meny i Aarup.

Det var en kunde, der undrede sig over, hvorfor de tre unge mænd kom ud fra kontoret, og hun slog alarm til personalet. Politiet blev tilkaldt, og heldigvis var en patrulje ikke langt fra Aarup.

- Så derfor var det smart at følge efter, så vi kunne guide politiet på vej. Vi skulle ikke have noget klinket, så vi holdt bare øje med den ene af dem. De var tre, så de delte sig, da de løb. Og vi har overvågning i butikken, så vi kunne give et meget fint signalement at tyvene, fortæller Mette Krag.

De tre tyve blev hurtigt anholdt.

Tyveriet
Omkring klokken 16.30 mandag eftermiddag stjal tre unge mænd byttepengene fra et kontor i Meny, der ligger på Bredgade i Aarup.Tyvene er 17, 18 og 19 år gamle. De to yngste er fra Odense, mens den 19-årige er fra Nykøbing Sjælland.

De tre mænd blev anholdt kort efter. Den ene fordi en personale fulgte efter ham og guidede politiet på vej, mens de to andre senere på eftermiddagen blev fundet og anholdt.

Byttepengene er ikke fundet.

Pisseirriterede

Tyveriet fandt sted omkring klokken 16.30, og Mette Krag understreger, at de tre tyve ikke opførte sig truende.

Alligevel er hun og personalet naturligt nok påvirket af episoden.

- Vi er pisseirriterede og gale, for det er sgu da hamrende træls. Og så ved højlys dag. Vi har talt om, at sådan noget kunne ske en aften, hvor vi ikke er ret meget personale, men en mandag eftermiddag er der altså både personale og kunder i butikken. Man skal have is i maven. Der er ingen, der kan vide, hvornår der kommer nogen ind på det kontor, og der er store vinduer ud til lageret. Så hvis man gik forbi på lageret, kan man se det hele.

- Om de har været ude og rekognosere først, om de lige vidste, hvor vores kontor er, er der ingen, der ved. Døren plejer ikke at stå på vid gab, men vi lukker den ikke hermetisk, for det er et kontor vi går ud og ind ad, siger Mette Krag om det lille kontor, der ligger lige over for pakkepostudleveringen.

Kontanter væk

I marts sidste år blev Meny i Aarup udsat for et røveri, da en mand med en pistol truede sig til at få udleveret kontanter.

Mette Krag håber derfor, at supermarkeder også kan blive kontant-løse, så man undgår lignende oplevelser.

- Jeg håber sådan, at vi får afskaffet de kontanter. Jo flere der bruger dankortet, jo mindre skal vi have kontanter liggende. Men problemet er jo, at vi skal agere bank. Folk kan jo ikke gå i banken og hæve penge, og hvis der ikke lige er en hæveautomat, er det jo nemmest at gå i supermarkedet og få kontanter, siger hun.

Tyve tog byttepengene: Personale fulgte efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce