Hjertestarteren ved Haarbyhallen blev stjålet i sidste uge.

Haarby: - Det må være en eller flere personer, der ikke har ret mange brikker at rykke rundt med, der finder på sådan noget.

Halinspektør Børge Pedersen er både forundret og forarget, efter Haarbyhallernes hjertestarter nu for anden gang inden for kort tid er blevet stjålet.

Hjertestarteren hænger normalt foran indgangspartiet til hallen, så den kan benyttes døgnet rundt. Men i begyndelsen af sidste uge kunne Børge Pedersen konstatere, at en eller flere gerningsmænd igen havde været på spil og revet hjertestarteren ned fra sin faste plads.

Først troede jeg, at der var tale om dumme drengestreger, men nu er jeg kommet i tvivl.

Halinspektør Børge Pedersen

I efteråret 2017 fik hallen også stjålet sin hjertestarter.

- Først troede jeg, at der var tale om dumme drengestreger, men nu er jeg kommet i tvivl, siger Børge Pedersen, der stadig har et spinkelt håb om, at hjertestarteren dukker op.

Lions Club i Haarby har for nylig gjort en indsats for at opfordre lokale virksomheder til at gøre deres hjertestartere frit tilgængelige døgnet rundt. Det har foreløbig Shell, Cabinplant og Gerresheimer tilsluttet sig.

Hjertestarteren ved Haarbyhallerne hænger på et sted, hvor mange mennesker færdes hver dag - både i hallen og ved skolen ved siden af - og selv om ingen ønsker hjertestarteren i brug, kan det få fatale konsekvenser, at hjertestarteren nu er væk.

En ny hjertestarter svarende til den stjålne koster mellem 10.000 og 15.000 kroner.

Børge Pedersen fortæller, at tyveriet er meldt til politiet.

  • Plovgaard_Søren

    Af: