Turistkontor åbner i solcenter

Det er ikke til at se med det blotte øje, men her skal være kombineret turistkontor og fotoforretning. Der mangler stadig at blive gjort en hel del ved det 50 kvadratmeter store tidligere solcenter i Willemoesgade, hvor åbningstiderne for de kunstige sole kan ses halvt på døren.
Foto: Christine Hyldal

Turistkontor åbner i solcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndværkere er ved at sætte solcenter i Willemoesgade i stand. Dér åbner Per Vartou turistkontor

ASSENS: Egentlig ville Per Vartou allerede have åbnet et turistkontor ved årsskiftet i lokalerne på den gamle banegård. Men dem fik han ikke, og derfor er det først nu, at han løfter sløret for den kombinerede fotoforretning og turistbureau, som han vil indrette i det tidligere solcenter i Willemoesgade i Assens sammen med sin hustru.

- Folk betegner mig som en iværksætter. En, der er god til at få idéer, siger Per Vartou.

Turistkontoret i Assens lukkede kort efter årsskiftet, og siden har det været erstattet af det ubemandede "meeting place" i Tobaksgaarden.

Det projekt har mødt megen kritik her på avissiden i løbet af sommeren.

Det er da også den personlige kontakt til turisterne, som Per Vartou synes, er det vigtigste at få tilbage.

- Der skal selvfølgelig være et turistkontor i Assens. Vi skal tage os godt af vores turister, og det gør vi ikke, når kontoret er lukket. Man kan ikke forlange, at turisterne skal rende rundt og spørge om, hvor kontoret er 117 forskellige steder, og når de så når frem, så er der ikke andet end to computere, siger Per Vartou.

Som ejer af og medarbejder på et turistbureau skal man have et temmelig godt kendskab til Assens Kommune - men det mener Per Vartou ikke er et problem.

- Jeg var turistchef i Haarby i to år. Jeg har boet i Assens i fem år, men jeg har haft min gang her hele livet, fordi min familie kommer herfra, siger han.

Ikke skræmt

Projekt "meeting place" bliver evalueret i udviklingsrådets bestyrelse i næste måned, og derefter vil man tage stilling til, hvorvidt ordningen fortsætter, eller om et bemandet turistkontor skal stables på benene igen.

Om det bliver tilfældet, ved ingen endnu. Hvor vidt basen for det eventuelle kontor bliver i Tobaksgaarden, eller om der skal laves kontorer andre steder i Assens eller andre steder i kommunen i det hele taget, er også uvist.

Hvad der til gengæld er sikkert er, at Per Vartou ikke føler sig truet af den usikre fremtid. Han slår på sit lokalkendskab, kontorets gode placering mellem havnen og bymidten og den personlige kontakt til turisterne som sine forcer.

- Jeg er ikke en del af udviklingsrådet, og jeg vil heller ikke være det. Jeg gør ikke det her for pengenes skyld, men fordi det interesserer mig, siger han.

Søger medarbejdere

Endnu er der meget, der skal gøres ved solcenteret, før den kombinerede fotoforretning og turistkontor kan flytte ind i lokalerne. Men ifølge Per Vartou går han benhårdt efter at holde åbent hele året, og kontorets dør skal heller ikke være låst i weekenderne.

- Det her kræver fire-fem medarbejdere, der skal afløse hinanden. I starten vil jeg stå der en del selv, men efterhånden skal andre også tage over. I hvert fald skal vi have én fastansat i butikken, siger han.

Han håber på at kunne lave en aftale med kommunen om at hverve folk med løntilskud som medarbejdere.

- Det vigtigste er, at man har åbenhed og kan snakke med folk. Og så skal man kunne snakke engelsk og tysk til husbehov, siger Per Vartou.

Turistkontor åbner i solcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce