Turisterne skal også til Højfyn


Turisterne skal også til Højfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRITIK: Fuglepark-forman efterlyser målrettet markedføring
HØJFYN: - Selv om det hidtil kølige sommervejr tilsyneladende er fremmende for turismen på Højfyn, så kunne der gøres mere for at trække gæsterne til Fyns grønne hjerte.

Det mener i hvert fald Hans Åge Hjeresen, formand for den foreningsdrevne Frydenlund Fuglepark i Nårup, der også retter en kritik mod det lokale turistkontor.

Han mener, at dansk turisme er lagt helt forkert an.

- Danmarks Turistråd skal sørge for, at turisterne kommer til Danmark. Når det er sket, skal FynTour trække dem til Fyn ved at gøre opmærksom på et bredt udbud af store og små attraktioner. Og endelig skal de lokale turistkontorer, herunder Højfyns, lægge deres hovedindsats i det lokale, anfører han.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor København og Odense skal slås om H.C. Andersen, og hvorfor vi ikke har en turistminister, når vi har så mange andre ministre, siger han.

- Vi skal deles

- Jeg synes, vi skal deles om det, landet har at byde på. Lade København have Den Lille Havfrue og Odense H. C. Andersen og så lade det være op til de regionale selskaber at markedsføre det, så alle kommer til Fyn, siger Hans Aage Hjeresen, der efterlyser en linje i det arbejde, der gøres.

Han retter også en kritik mod Højfyns Turistbureau.

- Richardt Jensen (turist-chefen, red.) skal primært sælge Højfyn. Han burde billedligt talt stå ved motorvejen og dirigere folk op til kontoret i Vissenbjerg, siger Hans Aage Hjeresen.

"Frydenlund Fuglepark er i konstant udvikling. Vi har tilfredse gæster, men vi får altså ikke flere af dem", konstaterer han på nettet, hvor man på Nårup Savværks hjemmeside kan læse om et tiltag for "nyt liv til Højfyn".

Her giver Hjeresen udtryk for, at man bør sælge Højfyn mere målrettet, for eksempel mod børnefamilier, der ønsker oplevelsesferie i et af Danmarks smukkeste og mest uspolerede landskaber. Det er, siger han, et synspunkt, han stadig står ved.

På Terrariet Vissenbjerg, en anden af Højfyns attraktioner, kan leder Klaus Dræby ikke rigtig følge kritikken.

Dræby Ikke enig

- Vi har alle mulighed for at gøre en vis indflydelse gældende, og man kan jo give udtryk for sine holdninger på vores møder. Der er også ting, jeg gerne så lavet på en anden måde, men jeg synes ikke, det er fair over for Richardt Jensen at tage debatten i pressen, siger Klaus Dræby.

Han mener, at det er attraktionernes eget og ikke turistkontorets ansvar, at der kommer tilstrækkeligt mange gæster.

- Jeg mener ikke, vi kører turismen professionelt nok, og måske prøver vi for lidt, men det er en debat, vi skal tage på møderne og ikke i pressen, siger terrrarielederen, der undrer sig over, at Hans Aage Hjeresen ikke har rejst sin kritik der.

- Når han får en ide som for eksempel tv, så går han solo, konstaterer Claus Dræby.

Turisterne skal også til Højfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce