Træskibe i horisonten

Flere tusinde mennesker forsamler sig i området omkring havnen i Assens, når de bevaringsværdige træskibe kommer til Assens. 24. juli kommer skibene igen. Arkivfoto: Laust Jordal

Træskibe i horisonten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn Rundt for Bevaringsværdige Træskibe gør igen stop i Assens på 2018-togtet. Det bliver tirsdag 24. juli, og her vil Assens by blive omdannet til en stor byfest, mener udvalgsformand

Assens: Havnen i Assens vil til sommer igen blive fyldt med de flotte og bevaringsværdige træskibe.

Foreningen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Træskibe skal nemlig på sommertogt igen i 2018 og har i den forbindelse spurgt, om ikke Assens by igen vil være vært for et stop. Det har Kultur- og Fritidsudvalget nikket ja til.

Det betyder, at træskibene kommer til Assens by tirsdag 24. juli i løbet af eftermiddagen - alt efter vejr og ikke mindst vind - og at skibene stævner ud igen onsdag morgen for at sætte kursen mod Ærøskøbing.

- Det er rigtig dejligt, at kommer igen, konstaterer Ena Nørgaard (K), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Hun glæder sig, fordi besøget er ved at blive en fast del af aktiviteterne i sommerkalenderen.

- Det er ved at blive en tradition og et tilløbsstykke, for vi kan jo se, at der kommer rigtig mange mennesker den dag, så selvfølgelig skal vi give penge til det. Det er jo næsten blevet vores byfest-dag, siger Ena Nørgaard.

 

Godt givet ud

Hvert år siden 2012 har træskibene lagt til i havnen i Assens på deres vej rundt om Fyn, og i løbet af årene er der blevet koblet flere og flere aktiviteter på. Det betyder, at der ikke kun sker noget ved havnekanten, men også langt op i Østergade, hvor Museum Vestfyn samme dag holder 1800 talsmarked på Torvet.

Det har vist sig at være en formel, som har trukket rigtig mange gæster til byen, og som træskibsforeningen også sætter pris på.

Kultur- og Fritidsudvalget har sat 223.000 kroner af til arrangementet, hvoraf de 30.000 kroner går til træskibsforeningen.

- Det er mange penge, men jeg tror, de er givet godt ud. Det er noget, alle snakker om, og vi er ret stolte af, at de kommer igen, og at vi kan lave et kæmpe arrangement. Jeg tror på, at vi også udadtil gør os bemærket, mener Ena Nørgaard.

Træskibe i horisonten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce