Torsdag den 18. maj om aftenen bliver pladsen foran Arena Assens omdannet til en rallybane, hvor man kan køre rally i sin egen bil.

Assens: Hvis man har benzin i blodet, så er der torsdag den 18. maj mulighed for at brænde lidt brændstof af.

For her afvikler Kongelig Dansk Automobil Klub Sport Fyn - KDAK - en afdeling af det nye motorsportskoncept "Torsdagsrally". Arrangementet finder sted ved Arena Assens i tidsrummet fra klokken 18-21.

Torsdagsrally

Torsdagsrally er organiseret lovligt ræs, der er lige til at gå til. Man behøver ingen forudgående kendskab til sporten og heller ikke at være medlem af en klub eller have licens.Torsdagsrally er en simpel udgave af Klubrally. Torsdagsrally teamet giver en den nødvendige viden til efterfølgende at kunne deltage i Klubrally, hvis man har lyst.

Torsdagsrally er blevet en realitet i samarbejde mellem fem motorsports klubber, der alle hører hjemme i Region Syddanmark. De klubber, der har startet Torsdagsrally-konceptet op, er: Grinsted Motor Klub (GMK), Vejen og Omegns Motorsport (VOM),  Kolding Automobil Club (KAC), Kongelig Dansk Automobil Klub Sport Fyn (KDAK) og Motor Sport Sønderjylland (MSS).

For at køre Torsdagsrally, er det eneste, man skal gøre at dukke op og medbringe følgende:

- Ens bil, der skal være lovlig og indregistreret. Derfor skal bilens registreringsattest medbringes.

- Ens kørekort.

- En andenkører, hvis man har en kammerat, man gerne vil køre med.

- Styrthjelme, hvis man har. Ellers har arrangørerne nogle til låns.

- Det bliver et afspærret område inde ved arenaen på området af asfalt og beton. Strækningen er 500 meter lang, hvor man kører to omgange, siger Michael Nielsen, medarrangør, bestyrelsesmedlem hos KDAK, rallykører og teamejer af MP Motorsport.

Han forklarer, at hele ideen med konceptet er, at man kan komme ind fra gaden med sin lovlige indregisterede personbil og prøve kræfter med rallysporten på en sikker måde.

- Folk skal ikke give noget første gang, de kommer. De skal bare komme med deres egen bil, og så kan de låne nogle styrthjelme. Når man kommer med sin egen personbil, vil man blive bedt om at udfylde nogle papirer af forsikringsmæssige årsager. Det giver en endagslicens, der beskytter kørerne, hvis man kommer til skade, siger han.

Vil gerne have nye medlemmer

Torsdagsrally bliver i løbet af 2017 afholdt flere steder i Region Syddanmark, og der har allerede været vist stor interesse for det ved arrangementer i Vejen, Aabenraa og Kolding.

- Nogle af de andre steder, hvor det har været afholdt, har det været hammerpopulært, så lige pludselig var der mange biler. Derfor er banen heller ikke særlig lang, fordi det er begrænset, hvor meget vi kan nå på tre timer, siger Michael Nielsen, der sammen med andre også vil vise deres rallebiler frem.

Han fortsætter:

- Det vigtigste er at få folk væk fra vejen og prøve noget andet, så de ikke kører stærkt derude. På sigt vil vi også gerne have nye medlemmer. På Fyn er vi omkring 75 medlemmer, hvoraf cirka 40 er aktive. Men det er svært at få nye til, fordi det koster nogle penge, hvis man kommer længere op i rækkerne. Nogen har en bil til en million, men man kan sagtens køre en begyndersæson for 15.000-20.000 kroner.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.