Tonen er alt for hård på marinaen

- Det er sgu ikke ret og rimeligt, siger havnefoged Jens Otto Nielsen om den tone, som marinaens brugere anvender. Han revser derfor sejlerfolket i den seneste udgave af Assens Sejlklubs blad.
Foto: Carsten Bundgaard

Tonen er alt for hård på marinaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maritim hygge ødelægges af en alt for barsk omgangstone. Det mener havnefogeden, som nu siger fra

ASSENS: - Jeg vil simpelthen ikke finde mig i det mere.

Sådan lyder det fra Assens Marinas havnefoged, Jens Otte Nielsen.

I seneste nummer af Assens Sejlklubs blad giver han sejlerne et svirp med krabasken, fordi han mener, at tonen på havnen efterhånden er ramsaltet ud over det spiselige.

- Jeg har flere gange oplevet, at folk har ringet på vagttelefonen og sagt "hvad fanden i helvede er I for nogle idioter, I har jo ikke styr på noget", fortæller Jens Otto Nielsen, som ikke selv mener, at han og de øvrige to ansatte er sarte.

- Men ingen bryder sig om at blive kaldt idiot i hverdagen. Vi behandler folk pænt, og så er det sgu ikke rimeligt at behandle os sådan, siger han.

Og det er ikke kun personalet, der står for skud.

- Det sker også, at sejlere kommer og fortæller, at de er blevet overfuset, siger havnefogeden, som har været i jobbet i godt to år og vurderer, at udviklingen er eskaleret det seneste halve års tid.

Større pres på havnen

Han mener også at vide hvorfor.

- Vi har solgt rigtig mange bådpladser det seneste år og kan snart melde udsolgt, siger han og forklarer, at det tidligere var let at finde et alternativ, hvis en sejler ved et uheld havde nappet ens plads.

Det er det ikke længere, og så bliver sejlerne vrede og giver de ansatte skylden.

De mange brugere har desuden givet større pres på marinaens mastekran, lifte og øvrige materiel, og så opstår der situationer, som ifølge havnefogeden læner sig op af fænomenet "road rage"

- I trafikken kan selv banale uheld udvikle sig til håndgemæng. Dér er vi ikke endnu, men vi er derhenne, hvor tonen til tider er direkte ubehagelig, siger Jens Otto Nielsen, som ikke vil udelukke, at en kort lunte også er udtryk for en tendens i tiden.

Men det er han egentlig ligeglad med.

- Når folk ringer og kalder os idioter, så vil jeg ikke længere finde mig i det, siger han og rasler lidt med sablen.

- Ifølge havneregulativet har jeg lov til at bortvise folk, men det har jeg ikke haft brug for. Endnu, siger han.

Han håber dog, at opsangen i sejlerbladet vil hjælpe. Og det gør han ret i, vurderer sejlklubbens formand, Bent Damsbo.

- Jeg kan godt forestille mig, at det vil give stof til eftertanke hos dem, der ikke kan opføre sig ordentligt, siger Bent Damsbo, som ikke selv har bemærket, at tonen skulle være blevet mere rå.

- Men jeg er der heller ikke hver dag, og hvis havnefogeden siger det, så har han givetvis ret. Han er nemlig ikke en idiot, og vores medlemmer er glade for ham, siger Bent Damsbo.

Formanden har det fint med, at havnefogeden svinger pisken i medlemsbladet.

- Det er fint at melde det ud. Det kan ikke nytte at tie det ihjel, siger han.

Tonen er alt for hård på marinaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce