Caféliv

Caféens nye leder Alice Kühnel har stor passion for mad.

Assens: Der sker ting og sager i Tobaksgaardens Café, efter 38-årige Alice Kühnel i sommer tiltrådte som ny leder af caféen efter Anne Schmidt Petersen, der selv ønskede at trappe ned.

Alice Kühnel er ikke helt ukendt med jobbet i Tobaksgårdens Café. Hun har arbejdet i caféen i næsten et år - heraf flere måneder som stedfortræder for Anne Schmidt Petersen.

Vi håber, de nye initiativer vil falde i gæsternes smag, ellers må vi regulere lidt på det hen ad vejen.

Caféleder Alice Kühnel.

- Jeg har stor passion for mad og madlavning, siger Alice Kühnel, der har arbejdet i køkkenet på flere plejecentre i Odense og hos TV2 på Kvægtorvet.

Som noget af det første har Alice Kühnel tilføjet et par nachosretter og strøget en morgenmadsburger fra menukortet, og fra denne uge tilbyder caféen en varm ret hver tirsdag, onsdag og torsdag.

- Dagens ret kommer til at koste 119 kroner, og vi satser på de klassiske "mormor-retter" som dansk bøf med løg, boller i karry, stegt flæsk og gule ærter samt pasta med kødsovs til børnene, fortæller Alice Kühnel.

Tobaksgaardens Café har også planer om at introducere en luksusbrunch den første lørdag i måneden - første gang til november.

- Vi håber, de nye initiativer vil falde i gæsternes smag, ellers må vi regulere lidt på det hen ad vejen, siger Alice Kühnel.

Også selve cafelokalet, der er kulturhusets hjerte, står foran et brush up. Der indrettes et hyggehjørne, hvor der er mulighed for at sidde og hygge sig med spil, og lokalet males og pyntes op med genstande, der signalerer at man er på et musiksted. Det hele sker med intentionen om at få hele kulturhuset til at hænge bedre sammen. Også mere livemusik i caféen er på ønskelisten.

Foruden Alice Kühnel består det faste personale i Tobaksgaardens Café af køkkenmedhjælperne Anette Frederiksen og Stine Juhl Petersen.

  • Plovgaard_Søren

    Af: