Kulturhuset håber på bedre chancer for at blive regionalt spillested ved at samarbejde med spillestederne Posten og Dexter i Odense

Assens: Når byrådet i aften skal beslutte, om det vil investere penge i Tobaksgaardens tredje forsøg på at blive udpeget som regionalt spillested, er det ikke længere 700.000, men "kun" 500.000 kroner, der skal hives ud af kommunekassen.

Tobaksgaarden vil nemlig i forbindelse med ansøgningen indgå i et samarbejde med spillestederne Posten og Dexter i Odense, som i forvejen er udnævnt til regionalt spillested. Det gør godkendelsen langt mere realistisk, mener kulturchef Lasse Tajmer.

- Det er min personlige mening. I den her konstellation vil Tobaksgaarden blive lillebror, og vi kan sammen arbejde på at udvikle musikscenen og talentmassen. Det er det samme, man gjorde, da Godset i Kolding, Det Bruunske Pakhus i Fredericia og Bygningen i Vejle sammen blev regionalt spillested, siger han.

Hvis Tobaksgaarden får status af regionalt spillested, vil det betyde mellem 25 og 30 flere koncerter årligt i Assens, vurderer Lasse Tajmer.

Tobaksgaarden har to gange tidligere søgt om at blive regionalt spillested, men har fået afslag begge gange.

Samarbejdet med Posten/Dexter vil betyde flere kræfter til markedsføring, samt gode muligheder for kompetenceudvikling og erfaringsudveksling, fortsætter Lasse Tajmer.

Samarbejdet medfører desuden, at kommunens økonomiske indskud årligt bliver 200.000 kroner mindre.

Det er Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, der beslutter, hvilke af landets kulturhuse, der skal kunne bryste sig med titlen regionalt spillested - og få glæde af den pose penge, der følger med.

Ekstraordinære møder

Ansøgningsfristen er på mandag, og derfor er det blevet en hastesag for politikerne i Assens Kommune.

Mandag holdt Kultur- og Fritidsudvalget ekstraordinært møde, hvor det blev besluttet, at udvalget kan bidrage med 300.000 kroner. Der er tale om uforbrugte midler, og de bliver derfor ikke taget fra andre projekter, fortæller formand Ena Nørgaard (K).

Økonomiudvalget trådte ligeledes sammen mandag, og et flertal bestående af Venstre og Socialdemokraterne anbefaler, at kommunen bakker op om Tobaksgaardens og Posten/Dexters planer.

SF og Dansk Folkeparti tog dog møde forbehold for, om Assens Kommune skal bidrage til festen.

- Det handlede for SF's vedkommende primært om, at der på det tidspunkt ikke var et klart svar på, hvordan finansieringen skulle foregå, siger Mogens Mulle Johansen (SF). Hvis det viser sig, at Kultur- og Fritidsudvalget også fremover kan finde pengene på en måde, så de ikke går fra andre projekter, vil partiet formentlig bakke op om indstillingen, fortsætter han.

Før byrådsmødet, som begynder i aften klokken 19, mødes Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget ekstraordinært for at beslutte, om de sidste 200.000 kroner kan finansieres via kommunens pulje til branding.

Hvis byrådet vælger at støtte det nye fynske samarbejde, står Tobaksgaarden samt spillestederne i Odense klar til at sende ansøgningen af sted.

Hvis ikke, forventer Lasse Tajmer ikke, at Tobaksgaarden vil søge om at blive regionalt spillested.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.