To uger med masser af kunst i Assens

Formanden for Assens Kunstråd, Jørgen Svenstrup og værftsdirektør Erling Pedersen på værftet, hvor de seks kunstnere skal udfolde deres kreative talenter.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

To uger med masser af kunst i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Følg seks internationale kunstneres arbejde på skibsværftet

Assens: Du bemærker det sikkert ikke, når du blot færdes i dine vante cirkler, at Assens står i kunstens tegn i perioden 14.-26. september.

Da kommer seks danske og udenlandske kunstnere til Assens for at deltage i Skulptursymposium 2015 Assens.

María Gabriela (Wicha) Mastronardi kommer fra Argentina; Mihaela Kamenova, Bulgarien: Sergey Karev, Rusland: Winni Schaak, Tyskland, Jokum Lind Jensen, Danmark og Jørgen Willerup.

I løbet af de to uger skal de fremstille hver sin jernskulptur på Assens Skibsværft, som var meget opsat på at lægge lokaler til, allerede ved første kontakt fra Jørgen Svendstrup, formand for Assens Kunstråd. Og publikum, kan følge kunstnernes arbejde, som det skrider frem dag for dag, dog i den afstand sikkerhedsforskrifterne kræver det.

I samarbejde med Tobaksgaarden er der også arrangeret en aften, hvor man møde kunstnerne, der vil præsentere sig selv, og fortælle om deres kunst.

Nogle eftermiddage vil der desuden blive vist kunstfilm - om andre danske kunstnere i biografen - og endelig fredag 25. september om eftermiddagen afsløres de færdige kunstværker på værftet, til et saxofonstykke komponeret til lejligheden og spillet af Jakob Elvstrøm.

Lokalt samarbejde

Hele arrangementet er udtryk for et stort lokalt samarbejde, der ud over Tobaksgaarden også tæller Marcussens Hotel, hvor kunstnerne bor og spiser under opholdet, to lokale smedemestre og elever fra Syddansk Erhvervsskole, der går kunstnerne til hånde, biblioteket, Hollufgaard, der stiller redskaber til rådighed, også har vi sikker ikke nævnt alle.

Ud over Marcussens Hotel har også Statens Kunstfond, Jeppe Kehlets Fond og Assens Kommune bidraget til økonomien bag symposiet.

Efter symposiet vil alle værker blive opstillet ved Vor Frue Kirke indtil foråret, når de flyttes til Hollufgård ved Odense.

Herefter vil de få deres endelige placering på udvalgte steder i kommunen.

Der var ansøgninger fra 135 kunstnere fra hele verden om at få en af de seks pladser. En Argentiner, en russer, en bulgarer, en tysker og to danskere kom i gennem nåleøjet efter tre udvælgelsesrunder.

To uger med masser af kunst i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce