Støtteforeningen Syngedrengens Venner har skaffet midlerne

Assens: Syngedrengene ved Vor Frue Kirke i Assens skal - selvfølgelig - synge. Og intet andet de første 2-3 år der er med drenge- og mandskoret.

Men når drengene begynder i femte klasse, skal de også lære at spille på klaver.

Undervisningen får syngedrengene i Assens Musikskole, men det er ikke nok. Eleverne skal også øve sig, hvis klaverspillet skal blive til noget.

Et rigtig - og godt - klaver fås ikke under et anseligt femcifret beløb. Og et el-klaver koster også flere tusinde kroner. Det er derfor vanskeligt eller umuligt for en del familier at få råd til et klaver.

Derfor har "Syngedrengenes Venner" besluttet at købe syv el-klaverer, som i en periode stilles gratis til rådighed for en syngedreng.

- Vi har netop købt de første to klaverer og håber at kunne finde midler til de sidste fem, fortæller Ole Gundersen, der er kasserer i "Syngdrengenes Venner".

- Vi har besluttet, at det skal være el-klaverer, for tager man et headset på, kan man øve sig uden at genere de tilstedeværende familiemedlemmer, siger Ole Gundersen.

- Det er Assens Musikskole og Finn Pedersen (leder af Syngedrengene, red.) der fordeler klaverne, fortæller Ole Gundersen.

"Syngedrengenes Venner" betaler for klavererne fra midler, den får via medlemskontingenter og de koncerter med Syngedrenene, som støtteforeningen arrangerer.

  • Kolofon

    Af:

    Journalist ved Jyske Fynske Mediers Assens-redaktion. Uddannelse: Kontoruddannelse, historie og samfundsfag ved Aarhus Universitet, voksenunderviser ved Odense Seminarium. Arbejdet som bl.a. kontorassistent, postassistent, totalisatorfunktionær,vicevært, arbejdsmand, støberiarbejder, lærer på vuc og tekniske skoler og aftenskoleunderviser. Freelancejournalist på LokalAvisen Assens i 2000, og siden da som journalist i Fyens Stiftstidende-koncernen med arbejdssted i hhv. Tommerup St. og Assens. Stammer fra Aarhus, men har boet i Aarup siden 1997 og gør det sammen med kone, søn og kat.