To familiehuse bliver til et - i Assens

Familiehusene tilbyder både samtaler uden registrering med unge eller familier, og som her et kursus om relationenen mellem mor og barn. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

To familiehuse bliver til et - i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Centralisering af familiehusene betyder færre kilometer på landevejene for at holde møder og lidt flere varme hænder

Assens: Familiehus Nord og Syd bliver fra 6. april ét familiehus, Familiehus Assens, med adresse på Willemoesgade 15 C, der hidtil har huset Familiehus Syd.

Sammenlægningen er ifølge Mette Lindkær, afdelingsleder for PPR og familieindsatser, en naturlig følge af en omstrukturering ved årsskiftet 2015-16, da familiehusene blev samlet under én leder. Siden 1. januar 2017 har lederen været Helle Håkonson.

Men der er også andre årsager.

- Vi oplever et stigende pres på familiehusene både på den åbne rådgivning og de visiterede sager, og ved at rykke sammen kan vi omlægge kørselsressourcer til varme hænder, forklarer Mette Lindkær.

- Det er en landsdækkende tendens. Familierne har større kompleksitet, flere har ondt i livet, og måske er de også blevet bedre til at spørge om råd og vejledning, siger hun.

En halv stilling mere

De køretimer, der spares, har været medvirkende til, at man kan opnormere med en halv stilling.

Flere behandlere i samme hus giver også større faglighed, og det har længe været et ønske fra medarbejderne at blive samlet i et hus, fortæller Mette Lindkær.

Nogle brugere af familiehuset får en længere rejse med centraliseringen i Assens, men der er ifølge Mette Lindkær en tendens til, at en stigende del af arbejdet med familierne foregår i hjemmene, og desuden vil der fortsat som i Assens være åben rådgivning i Tommerup, den første torsdag i hver måned klokken 14-17, hvor man så at sige kan gå ind fra gaden.

På grund af flytningen er der 3.-5. april kun åbent for vagttelefon 29365551.

To familiehuse bliver til et - i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce