Natten til mandag måtte Beredskab Fyn rykke ud til to brande i landejendomme ved Haarby. Heldigvis kom ingen mennesker til skade, og brandfolkene fik flammerne under kontrol.

Haarby: Selvom klokken er lidt i 2 natten til mandag er Henning Nielsen endnu ikke gået i seng. Han kan derfor ikke undgå at høre det brag, som pludseligt bryder stilheden på ejendommen, som ligger i fred og ro for enden af en grusvej væk fra landevejen.

Braget forskrækker hans hund, der begynder at gø og at løbe forvirret rundt i stuehuset på den firelængede gård på Faaborgvej ved Haarby, hvor Henning Nielsen bor.

De to brande

Klokken 1.57 modtog alarmcentralen en melding om, at der var brand i en lade på Faaborgvej 43 ved Haarby. Branden blev opdaget af husets beboer.Laden var overtændt af flammer, med det lykkedes brandfolkene at forhindre ilden i at sprede sig til de andre bygninger i den firelængede gård.

Omkring 40 minutter senere indløb en ny melding om brand. Denne gang på Odense 14 (også ved Haarby).

Her var der brand i et ubeboet hus.

I alt otte vogne fra Beredskab Fyn deltog i slukningsarbejdet, der varede indtil klokken 7 på Faaborgvej og til klokken 8 på Odensevej.

Han kigger ud ad vinduet, og han ser med det samme, at der er brand i laden, som ligger lige over for stuehuset.

- Der var ild i taget, og det hele står i flammer. Jeg kunne se til kippen, hvor flammerne stod ud. Det var pladerne på loftet, som sprang, siger Henning Nielsen, der straks ringer 112.

Han sætter sig dog ikke bare ned og venter på, at brandfolkene skal komme. I stedet finder han sine tre pulverslukkere frem og begynder selv at prøve at få bugt med flammerne. Men selvom han hurtigt tømmer to flasker, har det ikke den store effekt, for de kan ikke sprøjte helt op på taget af bygningen.

Så det er en helt overtændt tagkonstruktion på længen, der venter brandfolkene, da de når frem.

- Vi kan se, at flammerne er ved at sprede sig til de andre bygninger. Så vi sætter hurtigt ind med at få stoppet spredningen. Det gør vi ret effektivt, men jeg tilkalder flere brandfolk fra Faaborg, flere tanke og en lift for at hjælpe med at hindre yderligere spredning af brand til de andre bygninger, siger indsatsleder ved Beredskab Fyn Morten Andersen, der fortæller, at de hurtigt får branden under kontrol.

Endnu en brand

Og det viser sig at være en god ting.

For 40 minutter senere - omkring klokken 2.40 - lyder alarmen igen hos Beredskab Fyn. Denne gang lyder meldingen om en brand i et ubeboet hus omkring fem minutters kørsel væk. Nemlig på Odensevej ved Haarby.

Brandfolkene fra Faaborg bliver dirigeret til Odensevej, så de er hurtigt på stedet, hvor der er ild i udhuset på den tolængede ejendom.

- Her er hele tagkonstruktionen også overtændt, og det står i lys lue. Det er en ret voldsom brand, men vi får den relativt hurtigt stoppet, så den ikke spreder sig til beboelsesdelen af huset.

- Der er et stort et stort efterslukningsarbejde her, fordi der ligger mange ting på loftet og i bygningen, som vi har vanskeligt ved at nå frem til og gøre noget ved. Så jeg får en kranvogn fra Beredskabsstyrelsen frem. Den er der nogle timer og hjælper os med at grabbe ud, så vi nemmere kan efterslukke det, der ligger og ulmer i bygningen, fortæller Morten Andersen.

Søvnløs nat

Hos Henning Nielsen på Faaborgvej er der en del halm på loftet, som giver et stort efterslukningsarbejde.

Først omkring klokken 7 er brandfolkene færdige med det.

- Der var nogle værdifulde ting, som vi fik reddet ved, at branden ikke bredte sig yderligere, siger Morten Andersen, der erkender, at brandene var ret voldsomme.

- Der var godt gang i den, og vi havde travlt, siger han

Hos Henning Nielsen har nattens strabadser også sat sine spor.

- Jeg har ikke sovet hele natten, siger han og kigger med trætte øjne ud ad vinduet. Over på den udbrændte lade.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
Nattebrand i lade: Vin gik fri af flammer

Nattebrand i lade: Vin gik fri af flammer

Politiets mistanke: To nattebrande i samme område kan være påsat

Politiets mistanke: To nattebrande i samme område kan være påsat