Tina vælger en levevej uden kemi

Tina E. Dideriksen med en paryk og de huer, hun vil sælge i sit nystartede virksomhed T.E.D Headwear. Foto: Kim Rune

Tina vælger en levevej uden kemi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erfaringer fra parykbranchen har fået Tina E. Dideriksen til at springe ud som kørende sælger af parykker, økologiske huer og kemifri kosmetik.

Turup: Frisør Tina E. Dideriksen gnider sine hænder. De er tørre, kan man se. Efter flere år som frisør og paryksælger i Odense har hun fået et anstrengt forhold til kemi, og aversionen mod de kemiske stoffer, som vi blandt andet udsættes for i vores tøj og kosmetik, gør hun nu til en levevej.

- Når man har med kræftsyge mennesker at gøre, som jeg jo havde (hvor hun arbejdede tidligere med kemiske produkter, red.), og kan se, hvad al den kemi kan gøre ved os, så gør det indtryk. Hvis jeg kan gøre noget for at minimere vores berøring med skadelige stoffer, så vil jeg det, siger hun, og hiver en økologisk lipgloss frem.
- Ved du godt, hvor mange liter lipgloss kvinder spiser? Og det er fyldt med kemi, siger hun.

Lipglossen er bare et af de produkter, Tina E. Dideriksen vil tilbyde i sin nye tilværelse som kørende sælger af parykker, økologiske huer og kosmetik.

Parykker
Kræftpatienter kan få tilskud til en paryk eller hovedbeklædning som eksempelvis et tørklæde eller en hue, hvis håret falder af som følge af kemoterapi eller strålebehandling. I 2018 lyder tilskuddet du på 3.686 kr. inklusiv moms.

Ved varigt hårtab kan man søge om tilskud til paryk eller anden hovedbeklædning i den kommune, man bor i.

En almindelig paryk koster 3000-4000 kroner.
Kemi-frie lipglosser, cremer og olier bliver også en del af Tina E. Dideriksens sortiment. Snart åbner hun en webshop, hvor man kan købe tingene. Foto: Kim Rune
Kemi-frie lipglosser, cremer og olier bliver også en del af Tina E. Dideriksens sortiment. Snart åbner hun en webshop, hvor man kan købe tingene. Foto: Kim Rune

Øko-huer er for alle

Idéen til at sy og sælge økologiske huer stammer fra hendes tidligere arbejde i Odense.

- Kræftsyge mennesker får jo tit de her super behagelige, bløde huer, fordi deres hovedbund er sart. De skal have noget åndbart materiale uden for mange syninger. Men andre, især sportsfolk, ville jo have glæde af eksempelvis økologiske huer lavet af bambus, fordi materialet er varmeregulerende, og sveden absorberes, lyder det fra Tina E. Dideriksen.

Fordi hun tidligere har studeret på beklædningsfagskolen i Odense, kan hun selv sy huerne, og kombineret med hendes erfaring som paryksælger og uddannelse som frisør, er hun klar til at lade hendes arbejdsliv tage en ny retning igen.

Hun stoppede på sit job i Odense efter sin barsel.

- Fordi jeg ikke syntes det at være mor harmonerede med et 9-16-job. Det ser jo ud til, at vi skal arbejde til vi dratter om, så hvorfor ikke finde noget, som vi virkelig brænder for og gør os glade. Det må da være det vigtigste, siger Tina E. Dideriksen.

Kvindeligheden sidder i håret

Indtil der kommer rigtig gang i Tina E. Dideriksens forretning, vil hun fortsætte med at arbejde som kørende frisør. Men hun farver og permanenter ikke.

- Det er jeg færdig med at arbejde med.

- Jeg synes, det er værd at overveje, hvad kemi gør ved os. Man kan jo også godt tænke over, hvorfor vores børn går to år tidligere i puberteten, end vi gjorde, lyder det fra Tina E. Dideriksen.

Når hun starter med at sælge parykker, ser hun især frem til at hjælpe kvinder, der har mistet håret.

- Der sker noget med kvinder, når de taber håret. Rigtig meget af vores kvindelighed ligger i håret. Vi føler os ikke som kvinder uden hår, men det er vi. Men det kan være svært at se for den enkelte, og her hjælper en god paryk rigtig meget, fortæller Tina E. Dideriksen.

Hun ser ikke længere på skønhed på samme måde, som da hun var frisør.

- Når man har arbejdet med kræftsyge mennesker, så kan det godt føles lidt overfladisk at gøre raske mennesker smukke. Jeg nyder at klippe folk, men det er noget dybere, når jeg hjælper et sygt menneske med at finde den perfekte paryk.

Tina vælger en levevej uden kemi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce