Til Brasilien med efterskolen


Til Brasilien med efterskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fri- og efterskolen i Glamsbjerg vil sende 9. klasse af sted i 2010

GLAMSBJERG: Lejrskoletur til Brasilien lyder nok noget ambitiøst i de flestes ører. Men det er ikke desto mindre, hvad lærere, forældre og elever på Glamsbjerg Fri- og Efterskole arbejder på at gøre til virkelighed.

Målet er, at friskolens nuværende 6. klasse skal af sted i oktober 2010, altså når de er blevet til en 9. klasse.

De skal bo i et stort, lejet hus i en lille fiskerlandsby, Guaratica, der ligger 15 kilometer fra Rio de Janeiros sydlige udkant.

Skolen har kontakten gennem klassens lærer og hendes mand, Stenia og Georges Degas.

Usikkerhed om blandt andet oliepriser gør, at skolens leder, Ejvind Rosenvang, ikke tør sætte tal på, hvad turen kommer til at koste. På de forældremøder, der er blevet holdt, er man nået frem til, at hver elev i løbet af de næste par år indbetaler mellem seks og syv tusinde kroner.

Det er heller ikke helt afgjort, hvor længe turen skal vare. Da det er flyrejsen, der er det dyreste, skal det ikke bare være en firedages tur.

Tanken er at give eleverne en international dimension og give dem noget social bevidsthed og grundlæggende næstekærlighed, samtidig med at de får en oplevelse, de aldrig glemmer. Så sideløbende med den anden planlægning skal klassen lære en masse om Brasilien, lære noget portugisisk, søge fonde og arbejde på at udvikle et hjælpeprogram til gavn for børn i den lokale skole i Guaratica.

Da der er tale om en lille klasse med kun 15 elever, har andre børn i den rigtige alder faktisk stadig en chance for at komme med. Altså hvis deres forældre melder dem ind på Glamsbjerg Fri- og Efterskole og de går i gang med at spare op.

Til Brasilien med efterskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce