Esben Thaysen og hans familie var også i familiebehandling på Helhedskolen, og samtalerne med terapeuterne gav ham et bedre forhold til sin far. I dag er far og søn ved at bygge en udestue sammen på familiens grund i Ebberup. Foto: Kim Rune

Tidligere elev: Jeg klarer mig takket være Helhedsskolen

Lyt til de ansatte. Sådan lyder opfordringen fra 18-årige Esben Thaysen fra Ebberup til de politikere, der på næste byrådsmøde skal træffe beslutning om, hvor Helhedsskolen skal ligge i fremtiden. Han er tidligere elev på skolen, som han kom til i 2011, efter flere års mistrivsel på den lokale folkeskole.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Helhedsskolen
Helhedsskolen i Flemløse er et dagbehandlingstilbud normeret til 16 børn i alderen 6-14 år. Skolens elever er kendetegnet ved at være normaltbegavede børn med sociale og følelsesmæssige vanskeligheder.

Der er ni ansatte på skolen, heriblandt en pedel og en rengøringskone, der også hjælper med pædagogiske opgaver og står for kørsel af børnene, som bliver hentet og bragt mellem deres bopæl og skolen. En flytning af skolen vil ifølge kommunens beregninger give en besparelse på en halv million kroner årligt. Det pædagogiske personale vil blive flyttet med til Aarupskolen. Det er uklart, hvad der skal ske med pedellen og rengøringskonen ved en flytning.