Thy-Tommerup tur/retur


Thy-Tommerup tur/retur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BVRRR...: Motorcyklister fra hele landet trodsede regnen og mødtes til BMW-træf
TOMMERUP: Hvad får motorcyklister til at køre flere hundrede kilometer i regnvejr for et par timers snak, en tår kaffe og et stykke lagkage, for derefter at køre hjem igen samme dag?

- Den fælles interesse, lyder det spontant fra den 62-årige Kjeld Strangholt, der var en af de mange, som i går mødtes til det sjette BMW-motorcykeltræf i og ved synshallen i Ellehaven i Tommerup. Han havde taget turen fra Hurup i Thy sammen med to par fra samme egn, Kirsten og Erik Christensen, Snedsted, og Lis og Ventzel de Lasson, Hurup - begge par var med for første gang.

Det var en tre timer lang køretur på 230-250 kilometer, og de skulle alle tilbage igen få timer efter ankomsten.

- Det regner vi ikke for noget. Lysten driver værket, og så er det jo hyggeligt at mødes med andre med samme interesse, sagde de fem venner samstemmende om deres bevæggrunde til den lange tur fra det nordjyske.

- Ja, de bor jo helt oppe ved trægrænsen, spøgte en forbipasserende.

Kjeld Strangholt har været med til træffet i Tommerup flere gange, og han er den mest erfarne af de fem.

- Han er seniorrocker. Vi andre er bare supporters, lød det fra det øvrige Thy-team, som i denne sammenhæng var debutanter.

Kjeld Strangholt er så bidt af det frie og fartglade liv på den store BMW 1150 RT fra 2002 til 240.000 kroner, at han og syv andre i morgen starter på en 11 dage lang tur til et internationalt motorcykeltræf i Skotland.

Han arbejder til daglig som blikkenslager og vvs-mand, og når han forlader arbejdsmarkedet, skal han for alvor til at pleje interessen for de hurtige maskiner.

- Man bliver bare bidt af det, fastslår Thy-kvintetten.

Fra bryllup til træf

Det er Gunni Frederiksen og Jette Thorleifsson fra Lyngby også blevet. Den 59-årige Gunni, der til daglig arbejder som datalog og edb-mand, tog kørekort i en forholdsvis sen alder i 1997, og siden har han kørt Europa tynd med 60-årige Jette, der er sygeplejerske og "copilot og øjne nummer tre og fire", som hun selv udtrykker det at sidde bagest som passager på motorcyklen - en utrolig flot BMW K 1200 LT fra 1999.

Parret kom direkte fra et bryllup i Tønder i lørdags og skulle videre hjem til Lyngby i går. De var på Sicilien sidste år, og de har flere gange kørt til Italien på motorcykel. De skal også derned i september.

Tilfreds arrangør

I betragtning af regnvejret var stævnets praktiske arrangør, mekaniker og bilhandler, Poul Hansen, Tommerup, godt tilfreds med fremmødet. Der var tilmeldt 60 deltagere, men i løbet af dagen dukkede flere uanmeldte op til en fagsnak og en kop kaffe.

Selv er Poul Hansen den lykkelige indehaver af tre motorcykler, to BMW'er og en Royal Einfield.

- BMW-motoren blev oprindelig bygget til flyvemaskiner, men så fandt man ud af, at den også kunne bruges til motorcykler. I 1923 satte man den første serieproduktion i gang, og de laves stadig i Tyskland, fortæller Poul Hansen.

Han er næstformand i BMW-MC-klubben i Danmark, som tæller cirka 500 medlemmer.

På Fyn holdes der "Skrueaften" den anden tirsdag i måneden om vinteren. Mekanik-møderne bliver til ture ud i det blå i sommerhalvåret, hvor der også køres på de tohjulede den første søndag i måneden. Mødestedet er hver gang motorvejsafkørslen ved Vissenbjerg.

Thy-Tommerup tur/retur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce