Thummelumsen sælger billetter


Thummelumsen sælger billetter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FESTSPIL: Frøbjerg klar til premiere næste fredag
FRØBJERG: Aldrig før i sin nu 19-årige historie har Frøbjerg Festspil solgt så mange billetter i forsalg som i år.

I går havde i alt 16.500 meldt deres ankomst til forestillingen, der kører over den smukke friluftsscene fra 6. til 21. august. Og det er lige før den første røde lampe tændes for fredag den 13.

Forsalget en god uge før forestillingen ligger normalt på 10.000-12.000 - altid lavere ved mindre kendte forestillinger.

Tre store roller

Godt nok er Gustav Wieds "Livsens Ondskab" en kendt forestilling. Men allerede titlen "Thummelumsen", som den har fået i Frøbjerg-udgaven siger, at Erik Bent Svendlund, der i årets forestilling har ikke færre end tre store roller som henholdsvis manuskriptforfatter, instruktør og Thummelumsen, har været inde at pille ved originalen.

- Jeg har ikke skelet ret meget til tv-serien, og det har været nødvendigt at skære meget i handlingen, så det hele kunne overstås på to en halv time, fortæller Svendlund, der også i vanlig Frøbjerg-tradition har skullet finde plads til sang og dans. Denne gang velkendte melodier som "Det var på Frederiksberg", "Jens Vejmand" og "Den glade enke" men med nye tekster.

Barsk lune

- Jeg har altid selv været meget begejstret for Gustav Wied.

- Hvor Korch er hyggelig, venlig, sød og meget sort/hvid, er der mange flere nuancer i Wied, og så har han en barsk lune. Vi danskere fryder os jo, når det går naboerne skidt, det ligger i vores karakter, og det er det, Wied har spiddet i sin historie om livet i Gammelkøbing, siger Svendlund.

Det er ikke første gang han har en stor rolle i et stykke, han selv instruerer, men det er ikke sket tidligere i Frøbjerg-sammenhæng.

- Det er svært for mig at koncentrere mig om mig selv, når jeg også skal følge med i det, de andre laver. Jeg har ikke haft tid til at hvile i mig selv, og Mette (Nielsen, instruktørassistent gennem 14 år red.) siger, jeg japper. Men i næste uge fungerer det, siger Svendlund selv om sin dobbeltrolle.

Biologisk sensation

I rollen som Thummelumsen repræsenterer han i øvrigt intet mindre end en biologisk sensation, idet den 72-årige Svendlund er ikke færre end ni år ældre end sin "mor", stykkets mor Karen alias 63-årige Konny Kristensen. Men det er nu ikke noget, sidstnævnte lader sig påvirke af.

- Jeg tager det som en udfordring, siger Konny Kristensen, der har spillet med to gange tidligere på Frøbjerg.

Cirka 80 i en skøn blanding af gamle kendinge og nye ansigter medvirker på scenen i år. Skønt der stadig arbejdes på kulisserne har de siden lørdag i sidste uge sat hinanden stævne på friluftsscenen hver dag, og at dømme efter stemningen og snakkelysten ved præsentationen for pressen i aftes, så er der noget om det der med "Frøbjerg-ånden", som veteranerne bruger som begrundelse for at vende tilbage år efter år.

Thummelumsen sælger billetter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce