Tavshed om turist-svar

Dette syn møder turisterne, når de besøger afløseren for et bemandet turistbureau i Assens. Det er det såkaldte "Meeting Place", der ligger i Tobaksgaarden.
Foto: Robert Wengler

Tavshed om turist-svar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udviklingsrådet holder kortene tæt til kroppen i debatten om turisme

Det står stadig hen i det uvisse, om Assens får sit turistbureau tilbage.

Udviklingsrådet er i øjeblikket i gang med at evaluere den nye turismeordning, der trådte i kraft ved årsskiftet. Den betød, at et bemandet turistbureau blev skrottet, og de handlende og overnatningsstederne i stedet skulle stå for serviceringen af kommunens mange turister. Derudover blev der oprettet et såkaldt "Meeting Place" i Tobaksgaarden og en hjemmeside.

Ændringerne førte i løbet af sommeren til heftig kritik fra gæsterne, som savnede et turistkontor med betjening samt fra forretningsdrivende, som ikke følte, at de havde tid til at give turisterne en god service.

Udviklingsrådet har indtil videre været tavs om kritikken og har henholdt sig til den evaluering, som branchens aktører også deltager i.

90 procent vil tilbage

Men udviklingsrådet er ikke mere stum, end at formand Arne Jakobsen i dag i et læserbrev svarer på det debatindlæg, som Mogens Lykke Olsen kom med i Fyens Stiftstidende i sidste uge.

Mogens Lykke Olsen stillede spørgsmålet, om turisterne ville finde tilbage til Assens, efter den behandling de havde modtaget i sommer, og det mener Arne Jakobsen helt bestemt, at de gør.

Han begrunder sit svar med resultatet af et spørgeskemaundersøgelse, der ifølge ham viser, at hele 90 procent af de adspurgte gerne vil komme tilbage til Assens. Men når det gælder, hvad der ellers gemmer sig af svar i undersøgelsen, er Arne Jakobsen mere tilbageholdende.

- Vi vil ikke offentliggøre mere, før evalueringen er afsluttet. Hver ting til sin tid, siger Arne Jakobsen.

Ifølge udviklingsrådets direktør Inge Dahl har spørgeskemaet været tilgængeligt elektronisk samt på papir relevante steder i turistbranchen, men hun kan ikke på stående fod svare på, hvor mange der har givet deres mening til kende.

Arne Jakobsen mener, at omkring 100 har svaret på spørgsmålet om, hvorvidt de har et ønske om at komme tilbage til Assens, og udfaldet tolker han positivt.

- Det viser, at de har haft gode oplevelser, siger Arne Jakobsen.

Han forklarer, at alle tilbagemeldinger bliver taget med i evalueringen, som forventes afsluttet, inden udviklingsrådets bestyrelse mødes 2. oktober. Her bliver det muligvis besluttet, hvad der skal ske på området næste år.

Hos de handlende er der dog ingen vaklen i geleddet.

- Vi vil stadig have et turistkontor. Vores holdning har ikke ændret sig, siger Ib Clausen, der er formand for Assens Handelsstandsforening.

Han henviser til Esben Larsen fra hans forening, når det gælder kommentarer til den evaluering, som foregår i øjeblikket. Esben Larsen deltog i et møde i sidste uge, men siger:

- Vi er ikke færdige med at diskutere, så jeg vil ikke rode mere i det.

Tavshed om turist-svar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce