Tage og Nikolaj: Mød den ældste og den yngste kandidat til byrådet


Tage og Nikolaj: Mød den ældste og den yngste kandidat til byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man skal være 18 år gammel for at stemme, men der er ingen nedre eller øvre grænse for, hvornår man må gå op i politik. Tage Kiltang Bartholin er fire gange så gammel som 21-årige Nikolaj Leed Henriksen, der er den yngste byrådskandidat.

Det er ikke højdeforskellen, men aldersforskellen, der er størst, da den yngste og ældste byrådskandidat i Assens Kommune møder hinanden for første gang inden valget.

Snart 87-årige Tage Kiltang Bartholin (DF) fra Haarby er fire gange så gammel som 21-årige Nikolaj Leed Henriksen (V) fra Aarup, der er den yngste byrådskandidat i Assens Kommune. Gennemsnitsalderen i byrådet i Assens Kommune er 56 år. Hvis Nikolaj Leed Henriksen eller Tage Kiltang Bartholin bliver valgt ind, kan de være med til at trække det gennemsnit markant i hver deres retning.

Og man mærker hurtigt aldersforskellen. Den ene hører bedre end den anden, er markant mere til stede på de sociale medier og fan af fodboldklubben Barcelona. Den anden går ikke så meget op i apps og fodbold, men har noget at have det i, når han siger:

- Det finder du tids nok ud af...

Nikolaj Leed Henriksen, der har været ordfører for VU og formand for VU i Middelfart, har bedsteforældre på alder med Tage Kiltang Bartholin. Til gengæld var de næsten lige gamle, da de begyndte at gå op i politik. Tage, der efterhånden har siddet mange år i byrådet i Assens, meldte sig ind i Socialdemokratiet som helt ung politibetjent i København, og Nikolaj i VU i efteråret 2013 som bare 17-årig.

Bondefanget

Da Tage var på Nikolajs alder var han soldat og søgte ind hos politiet. Det havde stor betydning for hans liv, for det gav ham chancen for at ændre sin sociale status.

- Jeg havde jo kun en 7. klasses eksamen, som fodermestersøn kunne vi ikke betale for mere, men som befalingsmand kom jeg til København og ændrede status, det ændrede fuldstændig min tilværelse, fortæller Tage Kiltang Bartholin over en kop kaffe.

Omvendt har Nikolaj Leed Henriksen ret beskedne drømme for sin fremtid.

- Når jeg kommer i Tages alder, vil jeg gerne være i live. For 86 er en flot alder. Jeg er vel pensionist måske, siger Nikolaj Leed Henriksen.

En ting kan dog trækkes som direkte parallel fra Tages liv og til Nikolajs. Den yngste ser intet problem i ved siden af skole og fritidsinteresser at finde tid til politikken. Faktisk kan han slet ikke forestilles sig, hvad han skulle bruge alt sin overskudstid på, hvis han ikke havde politikken, fortæller han.

Det kender Tage godt. Han ser politikken som en billet ud i virkeligheden og væk fra sofaen og tilværelsen som pensionist.

- Når man først er kommet ind, så går man ikke frivilligt igen. Nu er du bondefanget, siger Tage alvorligt til Nikolaj. 

Det går godt

Politisk er der også stor forskel på de to drenge. De er medlem af hvert deres parti, og så føler den ene ikke, at han har noget, han skal bevise. Tage Kiltang Bartholin gider i hvert fald ikke trave længe rundt i, hvad han vil gøre for de unge i Assens Kommune.

- Det har jeg ærligt ikke tænkt over, jeg synes, det går godt i Assens Kommune. Folk kender mig og ved, hvad jeg står for. 

Nikolaj springer dog gerne til, da han bliver tilbudt spørgsmålet om, hvad han vil gøre for de ældre i kommunen.

- Det er generelt ikke det område, jeg har sat mig mest ind i. Men ud fra et liberalt synspunkt, synes jeg, at der skal være stor valgfrihed. 

Begge er på valg til byrådet 21. november.

Tage og Nikolaj: Mød den ældste og den yngste kandidat til byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce