Tæt på aftale om Turup-ruin


Tæt på aftale om Turup-ruin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORFALD: Ejeren indstillet på at rive hus ned under visse betingelser

TURUP: Assens Kommune og ejeren af den forfaldne ejendom på Turupvej 41, som Stiftstidende omtalte i juli, har nu indledt drøftelser om ejendommens fremtid. Og noget tyder på, at ejendommen ender med at blive revet ned.

Ejeren, Jørgen Jørgensen fra Flemløse, forklarer til Stiftstidende, at han gerne vil rive huset ned. Dog kun under forudsætning af, at Assens Kommune udsteder en såkaldt "landzonetilladelse" til ham, der giver ret til at opføre en ny ejendom på et senere tidspunkt.

Det er kommunen, ifølge teknisk chef Karsten Nielsen, parat til, men kun hvis Jørgen Jørgensen forpligter sig til at rive huset ned.

- Det vil være en del af aftalen, at huset skal være revet ned inden en bestemt dato, siger Karsten Nielsen.

Ejendommen har gennem længere tid været en torn i øjet på Hans Jensen, der bor lige i nærheden. Han kalder huset en ruin og en skændsel for Turup.

- Den står lige, hvor man kommer ind i Turup fra Assenssiden, og det bliver bare ringere og ringere at se til, forklarer han.

Hans Jensen så egentligt helst, at huset blev sat i stand, da det har en lang historie som Turups gamle fattiggård bag sig.

- Men det er alligevel bedre, at det bliver revet ned, end at det bliver ved med at stå som en ruin, konstaterer han og tilføjer med et strejf af frygt for landsbyens fremtid:

- Det bliver desværre nok ikke det eneste. Der er mange ubeboede huse i Turup, og de risikerer samme skæbne.

Tæt på aftale om Turup-ruin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce