Tålmodighed en dyd


Tålmodighed en dyd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med størrelsesforholdet 1:10 vil en urmager - forskellene til trods - umiddelbart kunne bruge sine håndværksmæssige erfaringer ved opførelsen af huse til Assens Miniby, mens en grovsmed nok må belave sig på, at det er en helt ny færdighed, som kræves. Det handler dog ikke kun om finmotoriske evner.

- Tålmodighed er meget vigtigt ved det her arbejde, fortæller Niels Bjørn Andersen, der før han gik på efterløn var shippingmand i Århus.

Erfaring er en anden vigtig dyd, og der begyndte håndværkerne fra bunden dengang i 1990. Men ikke mindst takket være mange mislykkede forsøg med at lave mur og teglsten fik de første bygningshåndværkere den fornødne erfaring.

Fra kødhakkemaskinen

I begyndelsen foregik produktionen ved hjælp af en gammel kødhakkemaskine, hvor leret kom ud efter vaniljekranseprincippet.

- Resultatet var ikke særlig godt og især ikke nøjagtig nok, hvad angik mål og kvalitet, skriver foreningen, som står bag Minibyen, i en pjece.

Et mere professionelt udstyr gav det nødvendige kvalitetsløft.

I dag findes ovnen i værkstedet i Tobaksgaarden, og den sprøjter mur- og teglsten ud i rå mængder.

Hvor mange sten, der går til de enkelte huse, ved det arbejdende folk dog ikke.

- Uh, nej det har vi ikke tal på, lyder meldingen fra formand Preben Pedersen.

Tallet må være stort, for da murersjakket var færdig med en kopi af Vestfyns Banks hovedsæde i Østergade 42 vejede modellen 1,9 ton.

Byggeperioden var på fem år, og det skyldtes blandt andet, at værkstedet dengang lå i det daværende kulturhus i Damgade, hvor frost og kulde gjorde det umuligt at arbejde om vinteren.

Under de nuværende forhold stopper produktionen ikke på grund af vejrlig, men derimod ferie.

Tålmodighed en dyd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce