Vor Frue Kirkes Syngedrenge har meget at se frem til, når kalendersiden rammer den 6. marts. Danmarks ældste fungerende drengekor har nemlig gennem 160 år sørget for musikledsagelse til gudstjenester og andre kirkelige handlinger i Assens' store smukke kirke.

Og det skal selvfølgelig fejres. Koret fejrer derfor deres 160 års jubilæum i Vor Frue Kirke med både festgudstjeneste og festkoncert.

Syngedrengene har gennem de senere år udviklet sig til et nyt og kunstnerisk niveau, der tiltrækker kirkegængere langvejs fra. Syngedrengene er også blevet et meget efterspurgt kor, når det kommer til koncertafholdelser.

Den almindelige gudstjeneste om formiddagen vil være en særlig festlig udgave af slagsen, hvor nuværende og tidligere syngedrenge vil synge sammen. Om eftermiddagen vil der være en festlig koncert i Vor Frue Kirke, hvor korleder Finn Pedersen har sammensat en koncert med de mest efterspurgte og populære sange.

Koncerten slutter af med optræden med to tidligere syngedrenge, David K. Sørensen, der er under uddannelse som operasanger ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole, og Asger Nordtorp Pedersen, der læser på Rytmisk Konservatorium i København.

Legater uddeles

Ved koncerten vil der blive uddelt to legater. Bilforhandlernes Talentudviklingslegat og et legat, som Syngedrengene selv står for i forbindelse med jubilæet vil blive uddelt ved borgmester Søren Steen Andersen (V).

De to legatmodtagere har vist særligt udviklingspotentiale og motivation, og de belønnes med et ugelangt ophold på de berømte og eftertragtede sommerkorkurser på Eton Kostskole i England. De to legatmodtagere vil optræde med hver deres solo.

Der vil være gratis adgang til både gudstjeneste og jubilæumskoncerten.

Syngedrengene ved Vor Frue Kirke har fået økonomisk støtte for at kunne gennemføre jubilæumsprogrammet. Støtten er givet af det lokale firma Broen A/S og Emilie og Peter Lunds Fond.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på aktualitets-, samfund- og erhvervsredaktionen i Odense, hvor jeg har fokus på krimi, nyheder og samfundsaktuelle emner. Jeg startede som journalistpraktikant i februar 2016 på Fyens Stiftstidende.