Syge trues med kontanthjælp


Syge trues med kontanthjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KLAGE: Syv fra Tommerup føler sig krænket af Voksenafdelingen og klager samlet

TOMMERUP: Liselotte Sloth, Christina Jensen, Ulla Svendsen, Lene Jørgensen, Susanne Ejlersen, Solveig Bay og Sonja Klingebjerg har i hvert fald tre ting til fælles.

De bor i Tommerup Kommune, er alle sat på ledighedsydelse efter kortere eller længere tid på sygedagpenge, og så føler de sig alle ualmindeligt dårligt behandlet af Voksenafdelingen i Tommerup Kommune.

Derfor har de syv i samlet flok indgivet en klage over den behandling, de har fået.

Klagen er først og fremmest rettet imod den socialformidler, der arbejder med de syv klageres sager.

- Når vi kommer op til de opfølgende samtaler, så bliver vi truet med, at hvis ikke vi selv finder et fleksjob, så vil vi gå fra ledighedsydelse til kontanthjælp. Og det kan simpelthen ikke være meningen, at vi skal trues på den måde, siger Sonja Klingenbjerg, der er tidligere dagplejer, der godt kunne tænke sig at vide, hvor Tommerup Kommune i lovene finder belæg for den slags trusler.

Og det er da også et rigtig godt spørgsmål. For lovgivningen på området siger entydigt, at det er kommunernes opgave at anvise fleksjob til de fleksjobsberettigede. Og at klienterne er berettiget til ledighedsydelse, indtil de ansættes i fleksjob eller ved ledighed efter fleksjob.

Umulige fleksjob

Truslen om at blive sat på kontanthjælp er imidlertid kun en del af de syv kvinders kritik. De mener heller ikke, at Voksenafdelingen i Tommerup Kommune sætter sig nok ind i de enkelte klienters sager, før de bliver sendt ud i fleksjob.

Eksempelvis undrer Sonja Klingenbjerg sig noget over, at hun på et tidspunkt blev sendt til jobsamtale i delikatessen i Brugsen i Tomme-rup Stationsby.

- Jeg har min læges ord for, at jeg ikke må løfte noget, der er tungere end to kilo, og at jeg ikke må udføre monotont, ensidigt arbejde. Så jeg har svært ved at se, hvordan jeg skulle kunne holde til et arbejde i en delikatesse, hvor man kan risikere at skulle skære pålæg en hel dag, siger Sonja Klingenbjerg.

Hun fik heller ikke jobbet, da delikatesselederen nåede frem til samme konklussion.

Holdt i tre dage

Christina Jensen nåede at starte på det fleksjob, hun var blevet tildelt på chokoladefabrikken Summerbird i Assens. Men hun holdt kun tre dage.

- Så var jeg fuldstændig ødelagt. Og jeg var sygemeldt i to måneder efterfølgende, siger Christina Jensen, der har to diskusprolapser i nakken efter at have arbejdet som social- og sundhedshjælper.

Alligel mente voksenafdelingen, at et job ved transportbåndet med monotont arbejde og adskillige løft nede fra gulvhøjde og op til transportbåndet måtte være en mulighed for Christina Jensen.

Lene Jørgensen, der har ødelagt sin ene skulder efter mange års arbejde som tjener, blev også sendt på Summerbird. Hun holdt i fem dage, før hun måtte give op. Hun var efterfølgende sygemeldt i en god måneds tid.

- Det er jo ikke fordi, at jeg ikke vil arbejde. Jeg har tidligere været i arbejdsprøvning på VUC i Glamsbjerg, hvor jeg udførte lettere kontorarbejde. Det gik fint, og det kunne jeg klare. Derfor virker det ekstra grotesk, at de så sender mig ud i noget som er dømt til fiasko på forhånd, siger Lene Jørgensen.

Fyens Stiftstidende har forgæves forsøgt at træffe lederen af Tommerup Kommunes voksenafdeling for en kommentar til kritikken.

Syge trues med kontanthjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce