Svar til Mogens Lykke Olsen


Svar til Mogens Lykke Olsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af arne jakobsen

Formand for Udviklingsrådet i Assens Kommune

Kære Mogens Lykke Olsen: Ja! Turisterne finder helt sikkert Assens igen!

Tak for dit indlæg i debatten om turismen i Assens. Jeg må dog undres over, at en avismand som du ser sig nødsaget til at gætte, især når du har masser af livliner og muligheder for at spørge.

Desværre har du gættet forkert. Jo, de er alle blevet spurgt - både handelstand, turisterhvervene og Assens Kommune. Flere af de nævnte har endda ligefrem anbefalet og været med i beslutningen, herunder blandt andre. Tobaksgården, hvor du nu selv sidder i bestyrelsen.

Tobaksgårdens bestyrelse besluttede i øvrigt 7. december 2007 at bakke op om etableringen af Turistinfo/Meeting Place i Tobaksgården. Der skulle etableres et levende cafémiljø - hvor mennesker mødes. Desværre forlod forpagterparret Tobaksgården og caféen 4. juni 2008 - lige før sæsonstart for turismen.

Beslutningen om Assens Kommunes turismekoncept, der handler om meget mere end et turistbureau, er taget af bestyrelsen i Udviklingsrådet, hvor der sidder både repræsentanter for turismen, for handelen og for byrådet. Beslutningen blev i øvrigt taget i tæt samråd med turisterhvervene i kommunen.

Og så beklager jeg, at du ikke læser den avis, som du selv er en del af - for både borgmester Finn Brunse og formanden for udviklingsudvalget, Ole Knudsen, har udtalt sig om turismekonceptet og kommenteret debatten i sommerens løb i Fyens Stiftstidende. Finn Brunse udtalte blandt andet, at der i efterårets løb (netop nu) finder en evaluering af turismekonceptet sted - herunder også om der skal ske en justering af serviceringen af turisterne, når de er kommet til kommunen.

Og det er ganske vist. Netop her i september har der været holdt møder både med handelen i Assens og med Turist-erhvervene for blandt andet at evaluere konceptet. Samtidig har vi også spurgt vores gæster (turisterne) med spørgeskemaer hen over sæsonen - alt sammen for at få mere viden om, hvad vores gæster og turister lægger vægt på.

Og glædeligvis siger turisterne selv, at de gerne vil komme tilbage til Assens. 90 procent af de adspurgte har svaret bekræftende hertil.

I øvrigt indeholder det nye turismekoncept faktisk mulighed for at servicere turisterne over hele kommunen, og her kan jeg glæde dig med, at netop borgerservice og bibliotekerne allerede er behjælpelige med at informere vores gæster. Så egentlig har vi udbredt turismeinformationen til 20-25 steder i kommunen - i stedet for kun ét bureau.

Når det er sagt, vil jeg gerne slå fast, at vi er ganske ydmyge om opgaven med at lave god turisme. Sommerens debat om turistbureau indgår naturligvis i vores evaluering. Denne evaluering vil være et væsentligt beslutningsgrundlag om turismeservicen i den kommende sæson.

Min opfordring til dig, Mogens, og alle andre ildsjæle. Kontakt udviklingsrådet og få indflydelse på opgaverne. Vi klæber ikke til taburetterne, og der er helt sikkert plads til flere. (Forkortet af redaktionen)

Svar til Mogens Lykke Olsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce