Butiksliv

Bagerafdelingen i brugsen har valgt at sænke priserne.

Haarby: Superbrugsen i Haarby har netop investeret 130.000 kroner i en ny bageovn.

Investeringen er et led i en helt ny strategi i brugsens bagerafdeling.

For nogle uger siden forsvandt den personlige betjening ved af brød og kager i brugsens kiosk, og der blev i stedet indrettet skabe med selvbejening i forretnings forområde.

- Men vi råder nu faktisk over et helt almindelig bageri her i brugsen, hvor vi hver dag bager vores eget brød, fortæller uddeler Henrik Bak Larsen.

Vi producerer vores brød på nøjagtigt samme måde, som alle andre bagerier i landet gør det på.

Bager Anne Grethe Nielsen, Superbrugsen Haarby

Det er 53-årige Anne Grethe Nielsen, der har ansvaret for bageriafdelingen i superbrugsen i Haarby. Hun er uddannet bager hos bager Flemming Aagaard i Glamsbjerg, og inden hun fik ansættelse i Superbrugsen i Haarby, arbejdede Anne Grethe Nielsen i 14 år hos bager Peder Groth Rasmussen i Ebberup Bageri.

- Vi producerer vores brød på nøjagtigt samme måde, som alle andre bagerier i landet gør det på, siger Anne Grethe Nielsen og sætter en plade med Skagenshorn ind i bageriets gærstopskab.

- Gærstopskabet er nok det vigtigste redskab i bageriet. Her stiller vi den frosne dej ind, og næste dag er brødet så hævet og klar til at blive bagt i vores nye ovn, fortæller Anne Grethe Nielsen.

Priserne hæver ikke

Det er dog ikke, der hæver i brugsen.

Uddeler Henrik Bak Larsen har tidligere varslet markante prisnedsættelser i bagerafdelingen - og de er nu også på vej.

- Vi vil gerne sende besparelsen på den personlige betjening direkte ned i lommerne på kunderne, og det betyder, at vi sænker priserne på kager og brød, så de fremover matcher de billigste aktører på markedet, forklarer Henrik Bak Larsen.

Prisen på et rundstykke falder eksempelvis fra 5 kroner til 2,50 kroner. Men prisnedsættelserne gælder på alle produkter i bagerafdelingen, understreger Henrik Bak Larsen.

  • Plovgaard_Søren

    Af: