SuperBrugsen i Tommerup St. vil gerne fusionere

Hvis alt går som de to bestyrelser håber, så kan folk fortsat handle i en SuperBrugsen i Tommerup St. i fremtiden. Foto: Patrick Dejbjerg

SuperBrugsen i Tommerup St. vil gerne fusionere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter år med dårlig økonomi vil SuperBrugsen i Tommerup St. gerne lægges sammen med SuperBrugsen Ringes kæde af butikker.

Tommerup St.: Der kommer nye boller på suppen i Tommerup St.

SuperBrugsen i Tommerup St. nærmer sig en fusion med SuperBrugsen Ringe, fordi SuperBrugsen i nogle år har haft svært ved at få økonomien til at køre rundt.

- Økonomien har haft det skidt i nogle år, og de sidste to år har vi kørt med underskud, siger formand for Brugsforening Tommerup St., Bjarne Sørensen.

Sidste år måtte butikken sande, at de stod med et underskud på en million kroner for året 2017. Derfor begyndte bestyrelsen i forretningen ved årsskiftet at se på nye muligheder, hvis der stadig skulle eksistere en SuperBrugsen i Tommerup St.

- Vi var godt klar over, at hvis det fortsatte på denne måde, så ville vi forsvinde inden for et års tid højst sandsynligt, siger Bjarne Sørensen.

Efter et halvt års tid faldt bestyrelsens øjne på SuperBrugsen i Ringe, som de startede en dialog med.

Brugsbutikker i Assens Kommune
Knarreborg (Tommerup, SuperBrugsen).Tommerup St. (SuperBrugsen).

Sandager (Dagli'Brugsen).

Haarby (SuperBrugsen).

Assens (SuperBrugsen).

Vissenbjerg (Dagli'Brugsen).



Brylle (Dagli'Brugsen).

En del af noget større

SuperBrugsen i Ringe er en kæde på syv butikker, der alle overses af den samme bestyrelse i Ringe. Da de fik tilbuddet om at tilføje et ottende medlem til gruppen af butikker, vakte det deres interesse.

- Vi vil jo gerne have at butikkerne i nærområderne fortsætter med at eksistere. Derfor valgte vi at lave fusionen med Tommerup St., siger direktør for SuperBrugsen Ringe Henrik Dahlgaard.

Der er dog ikke faldet nogen endelig aftale på plads imellem parterne endnu. Til december bliver der indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling i SuperBrugsen, hvor medlemmerne skal være med til at beslutte, om de ønsker at fusionere med butikken i Ringe, eller om de hellere vil forblive selvstændige.

Hvis fusionen skulle gå hen og blive en realitet, så betyder det også, at bestyrelsen i Tommerup St. ophører med at eksistere.

- Vi opløser bestyrelsen og styrer det herfra, men hvis medlemmer af den gamle bestyrelse fortsat ønsker at have indflydelse, så har de mulighed for at stille op til bestyrelsen i Ringe, siger Henrik Dahlgaard.

Tidligere havde man i Ringes bestyrelse en direkte repræsentant fra hver butik de styrede, men det valgte man senere at gå væk fra, fordi det ikke fungerede optimalt med det system. Til gengæld har man så med ni medlemmer i bestyrelsen lidt flere medlemmer end en normal Brugsforenings bestyrelse.

Ny uddeler

Både i Ringe og hos Tommerups formand Bjarne Sørensen vil man godt garantere, at der for almindelige mennesker ikke vil kunne mærkes de helt store ændringer, når en ny bestyrelse overtager helt.

- Jeg synes bestemt, det både er i medlemmer og forbrugeres interesse, at vi fusionerer, så vi stadig har en butik, som folk kan handle i, siger Bjarne Sørensen.

Der er dog sket en udskiftning hos uddeleren, da bestyrelsen har besluttet at fristille uddeler Palle Knudsen og ansætte Nicolaj Jørgensen som midlertidig uddeler. Hvis fusionen ender med at blive vedtaget, så vil Nicolaj Jørgensen fortsætte som fast uddeler i butikken.

- Udskiftningen af Palle har intet med fusionen at gøre. På grund af hvordan økonomien kørte, var vi nået til det punkt, hvor vi var tvunget til at prøve at gøre noget. Vi vidste, at hvis vi fik en ny uddeler ind og det ikke fungerede, så ville vi ikke overleve. Derfor valgte vi i stedet at gå med løsningen med en fusion. Den beslutning betød så også, at en ny uddeler ville komme ind, forklarer Bjarne Sørensen.

Hvis det skulle ske, at fusionen ikke bliver vedtaget af brugsens medlemmer, så vil brugsen ende med at stå i samme økonomiske problemer som tidligere. I det tilfælde vil Nicolaj Jørgensen sandsynligvis også forlade butikken, og bestyrelsen vil blive tvunget til at finde en helt ny uddeler, hvis de stadig vil køre rundt.

Bjarne Sørensen ved endnu ikke præcist, hvornår den ekstraordinære generalforsamling kommer til at sket, men han regner med at det bliver i begyndelsen af december.

OPDATERET 24.10.18 KL. 12.04.

SuperBrugsen i Tommerup St. vil gerne fusionere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce