Sundhedsmedarbejdere i endnu et nødråb: - Der er ikke lys forude

Medarbejderne på social- og sundhedsområdet kan ikke løbe stærkere, lyder det i et nyt nødråb til Assens Kommunes byrådspolitikere. Arkivfoto: Asger Ladefoged/Scanpix

Sundhedsmedarbejdere i endnu et nødråb: - Der er ikke lys forude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejderne på social- og sundhedsområdet i Assens Kommune føler sig endnu en gang nødsaget til at råbe politikerne op og udpege de store vanskeligheder, som de ser ved Økonomiudvalgets ønske om et råderumskatalog. Samtidig oplever medarbejderne flere sygemeldinger, og at flere vælger at søge væk.

Assens: - Nok er nok!

Sådan indledes et nyt nødråb fra medarbejdersiden i Social og Sundheds MED-udvalg, der repræsenterer alle medarbejdere på social- og sundhedsområdet i Assens Kommune.

MED-udvalget har tidligere skrevet et høringsbrev til udvalget Social og Sundhed i forbindelse med, at det skulle lave et såkaldt råderumskatalog over potentielle besparelser til de kommende budgetforhandlinger.

Desuden har tillidsrepræsentanter stået frem i Fyens Stiftstidende for at understrege, at medarbejderne ikke kan løbe stærkere. Men nu føler medarbejdersiden sig endnu en gang nødsaget til at komme med et nødråb til byrådet.

- Medarbejdersiden er dybt frustreret over den økonomiske situation og de kommende budgetforhandlinger. Medarbejdersiden kan ikke pege på flere besparelser på området. Smertegrænsen er nået, lyder det i brevet, der på vegne af medarbejderne er underskrevet af næstformand for det fælles MED-udvalg, Jane Green Bræmhøj.

I brevet beskrives det, at man oplever et mandefald i medarbejderstaben.

- Personalet er presset over hele linjen, gode folk søger væk, og der er mange sygemeldinger. Der er risiko for omsorgssvigt, der er stor risiko for fejl og deraf efterfølgende indlæggelser. Nogle borgere oplever stærkt forringet livskvalitet.

- Fremtidsudsigterne er dystre, og der er ikke lys forude. Der er en følelse af afmagt i hele organisationen, skriver medarbejderne.

Respektløst

Medarbejderne skriver også i brevet, at de er forundrede over, at Social- og Sundhedsudvalget laver et råderumskatalog på 15 millioner kroner, når der allerede er vedtaget besparelser på området på 1,95 procent i 2019, mens man endnu ikke ved, hvilke konsekvenser, besparelserne i 2018 kommer til at få.

- Derudover ved vi, at regnskabsresultatet for udvalget for 2018 ikke ser lovende ud. Et underskud, der forventes at løbe op i 35-40 millioner kroner. Dette skal dækkes i eget udvalg.

- Derfor er det respektløst og demotiverende for de allerede pressede medarbejdere at bede om et råderumskatalog, står der i brevet.

Medarbejderne opfordrer derfor politikerne til at ændre procedure i forhold til at finde flere besparelser.

- Byrådets princip om, at hvert udvalg svarer sit, er ikke længere holdbart. Vi opfordrer til, at byrådet udarbejder en fælles langsigtet løsning.

- Medarbejdersiden har forståelse for, at Assens Kommune stadig står overfor store økonomiske udfordringer. Men medarbejdersiden er dybt bekymret for kolleger og borgere. Personalet kan ikke løbe stærkere.

Svært at være loyal

Også medarbejderne i hjemmeplejen i Assens Kommune har skrevet et nødråb til udvalget. Brevet herfra er underskrevet af Gitte Schmidt, der er fælles tillidsrepræsentant for sosu-personalet i kommunen.

- Vi er bekymrede for, at vi ikke får overholdt principper i forhold til håndhygiejne og derved bliver smittebærere mellem svage borgere.

- Og vi er bekymrede for, om vi får observeret borgeren og derved opdager begyndende forandring i helbredstilstanden til forebyggelse af indlæggelser, lyder det i brevet.

Derudover er der også stor bekymring for medarbejderne.

- Vi er bekymrede for kollegernes generelle trivsel, og vi oplever allerede nu kolleger, der forlader faget. Forringelse af serviceniveau er et vilkår, men for nogle kolleger strider det mod deres etik, og de får derfor svært ved at arbejde i faget.

- Borgere og pårørende klager i første omgang til os medarbejdere, og det er svært at være loyal, når vi ofte får skældud hos de borgere, vi kommer ud til, skriver de.

Sundhedsmedarbejdere i endnu et nødråb: - Der er ikke lys forude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce