Jan Lind Valdurff Olsen var i går mødt op med en stand til Stumpemarked i Vissenbjerg Hallerne for at nyde stemningen og få nye kontakter

Vissenbjerg: Begge haller er fyldt helt op med nysgerrige blikke. En stor del af disse er rettet mod det langbord, hvor 43-årige Jan Lind Valdurff Olsen har stillet sig an med to stumpkammerater.

De er kommet, for at sælge eller bytte deres stumper eller kræmmerting til Stumpemarked i Vissenbjerg Hallerne, som løb af stablen i går.

- Jeg har ikke været her med en stand i nogle år, men jeg tænkte, at det skulle jeg igen i år. For det er dejligt at komme og mærke stemningen og måske få nogle nye kontakter. Og det er faktisk lykkedes for mig at få en ny kontakt, der har nogle jukeboxe, som jeg vil tage ud og kigge på, siger Jan med et smil og kigger over på sin kræmmermakker Kim Rasmussen, som han mødte første gang i efteråret til stumpemarked i Fredericia.

Her var det også en jukebox, der har givet en god kontakt. Men mindst ligeså vigtigt har jukeboxen en historie.

- Jeg købte den i sin tid, fordi jeg skulle bruge den til mit kobberbryllup. Det viste sig så, at det var den selv samme, som jeg voksede op med i min barndom ved grillbaren i Brenderup, hvor jeg også bor i dag, siger 44-årige Kim, hvortil Jan supplerer.

- Det er netop det, der er fedt. Man får altid en god historie på den ting, som man køber, siger Jan, hvorefter han lige går over til en ældre herre, der køber et af de modeltog, som Jan også har med blandt ting fra 2. Verdenskrig og retroreklamebilleder.

Flere byttehandler i dag

Sidstnævnte ting er der en del af, da Jan er vild med disse.

- De er mere flotte end de reklamer, som bliver lavet i dag. Der er blevet gjort mere ud af dem, og så er reklameteksten oftest fyldt med humor, der giver en sjov historie, lyder det fra Jan, hvorefter han fortæller, hvor han købte Gritzner-motorcyklen fra 1934, der var til salg i går.

- Den lå på et loft i Sønderjylland, hvilket jeg fandt ud af gennem Facebook. Jeg tog over til manden, der havde den og fik den byttet med en metalfræser, smågriner Jan og forklarer, at det faktisk er sådan, de fleste handler laves.

- Jeg laver flere byttehandler i dag, end jeg sælger ting. Sådan har det været siden finanskrisen. Men der er også nok at bytte med derhjemme. Jeg kan faktisk godt blive lidt overrasket over, hvad jeg nogle gange finder på min landejendom i Skamby, siger Jan, inden den næste handel bliver lavet.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.