Strukturdebat nok en gang


Strukturdebat nok en gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Jørn Ibsen fmd. for Socialdemokraterne i Assens, Skovhavevej 14, Assens

Hvem skal Assens gifte sig med? Skal det være et stort eller et lille bunkebryllup, eller skal og kan vi forblive en uberørt og kysk jomfru?

Spørgsmålene er mange og aktualiserede, efter at regeringen sammen med Dansk Folkeparti har fremlagt et forslag, der skal behandles i efteråret, og som lægger op til, at en kommune kan benytte alle tre muligheder.

Af oplægget fremgår det, at der efter forslagsstillernes mening er behov for, at de mindre kommuner bliver stærkere for at kunne løfte de opgaver, som er tiltænkt at skulle løses af kommunerne i fremtiden.

Da Assens jo som bekendt er en mindre kommune med knapt 11.000 indbyggere, skal vi vælge en eller anden form for løsning, hvis forslaget bliver vedtaget.

Så "Hvor skal vi hen, du?" er spørgsmålet. Et spørgsmål som vore kommunalpolitikere kommer til at beskæftige sig intenst med i den kommende tid, men som efter min menig er for vigtigt til kun at være et spørgsmål, som politikerne skal afgøre.

Om vi skal forlange, at byens borgere bliver spurgt ved en direkte afstemning, eller vi kan klare det ved at drøfte det gennem forløbet, skal jeg ikke afgøre, men det er vigtigt, at indflydelsen denne gang i strukturprocessen bliver andet end en narresut.

Personligt mener jeg, at effektivitet sjældent er proportionelt med størrelse.

At resultaterne af kommunesammenlægninger vise sig senere jo flere byer der indgår i sammenlægningen.

At demokratiet er i fare, fordi den direkte kontakt ikke kan blive den samme, og at sammenlægningerne bliver utroligt dyre.

Det betyder ikke nødvendigvis, at jeg er imod kommunesammenlægninger, men kun, at det skal gøres ordentligt.

20.000 eller 30.000 er efter min mening en matematisk diskussion. Det afgørende skal være, om vi kan få en aftale med højst en eller to nabokommuner om at lægge sig sammen på et grundlag, der tager udgangspunkt i at blive en bedre kommune for alle borgerne. At det ikke er et hovedtema, hvor det politiske centrum skal være, men hvordan vi ved denne sammenlægning sikrer, at servicen, samarbejdet og kontakten til den enkelte borger, de enkelte borgergrupper og institutioner bliver bedre, og at den "nye" kommune bliver en god arbejdsplads for sine ansatte.

Strukturdebat nok en gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce