ÅBENHED: Politikere i Tommerup skal diskutere vision og arbejdsgrundlag på temamøde
TOMMERUP: Åbenhed står som et af nøgleordene for den nye storkommune på Høj- og Vestfyn. Men når kommunalbestyrelsen i Tommerup 8. februar skal diskutere vision og arbejdsgrundlag for den ny kommune, så bliver det på et temamøde, der normalt ikke er åbent for offentligheden. Denne gang bliver formentlig ingen undtagelse.

I følge borgmester Finn Brunse (S) skyldes det, at der jo ikke er tale om en egentlig sagsbehandling, da arbejdsgrundlaget først senere skal vedtages endeligt i kommunalbestyrelsen.

- Jeg tror, at det er en praktisk og vældig demokratisk form. Det kan godt blive meget detaljeret, så det kan være svært for folk at forstå, forklarer han.

- Den slags egner sig bedre til en gruppediskussion end et egentlig kommunalbestyrelsesmøde.

Måske andre med

Ved tidligere temamøder er det dog hændt, at presse, partifolk eller andre med særlig interesse for emnet er blevet inviteret med. Men hr. og fru Hansen kan ikke bare komme ind fra gaden og overvære mødet.

- Og der er ikke taget endelig stilling til sammensætningen til dette møde, så det kan godt ske at der kommer andre med end kommunalbestyrelsen. Det er der for så vidt ingen problemer i, siger Finn Brunse.

Han nævner blandt andet erhvervsråd, borgerforeninger og politiske foreninger som mulige ekstra repræsentanter.

Mødet vil være endelig fastlagt i midten af januar, og det er afdelingschef Marianne Friis Toft, der skal sørge for det.

- Men det her er jo ofte afklaringsmøder, hvor politikerne kan få større viden og indsigt i noget, som senere skal besluttes i kommunalbestyrelsen, understreger hun.

Den endelige godkendelse af arbejdsgrundlaget for den ny storkommune skal klares på kommunalbestyrelsesmødet 8. marts.