Assens: Onsdag skulle der være holdt et debatmøde med folketingspolitikeren Naser Khader (K) på Strøjer Samlingen med temaet: ”Hvordan klarer vi flygtninge- og indvandreproblemerne bedst”. Arrangeret af den lokale, konservative vælgerforening i Assens.

Men grundet den tilspidsede politiske situation på Christiansborg omkring miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), blev mødet aflyst, da Khader skulle være i magtens centrum.

Erhvervsmanden Jørgen Strøjer, der står bag Strøjer Tegl, og ellers skulle have lagt matrikel til foredraget med Naser Khader, mener, at flygtningene skal motiveres til at komme i gang med at lave noget.

- Vi skal byde dem velkommen, der kommer. Men vi kræver også noget af dem. De skal ikke rådne op på en politistation, de skal motiveres og i gang. Jeg ved godt det er svært, men det kan ikke hænge på kommunen alene. Vi er et samfund, der må løfte i flok, siger Jørgen Strøjer.

Assens Kommune fortæller, at der ved indgangen til 2016 boede 251 flygtninge i Assens Kommune, som modtager integrationsydelse. Det svarer til kontanthjælp. Oveni kommer så de 196 i 2016.

Jørgen Strøjer har foreløbig ikke nogle flygtninge ansat, men han mener som sagt at både kommune, erhvervsliv og borgere må stå sammen om at løse opgaven.

Du kan læse mere om, hvor mange flygtninge politikerne i byrådet mener, Assens Kommune kan magte de kommende år allerede nu på mitfyn.dk eller i torsdagsudgaven af Fyens Stiftstidende.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.