Strid om vej gået op i en spids

Naboerne, Strandgård og Boserup på Ladegård Byvej vej Aarup har fået pløjet deres fællesvej op. En del af vejen er nu kornmark, resten er forvandlet til en jordvold.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Strid om vej gået op i en spids

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To hold naboer mener, at tredje nabo uretmæssigt forsøger at fjerne privat fællesvej. - Men det er min vej, forsvarer naboen sig

Ladegård: Familien Boserup købte i 2005 hesteejendommen på Ladegårde Byvej ved Aarup og flyttede fra København, fordi det lå helt og aldeles naturskønt.

En privat fællesvej sikrede blandt andet adgang til den nærliggende skov, som gav gode muligheder for rideture og naturoplevelser.

Men siden oplever familien, at den private vej har givet dem problem på problem.

Bedst som en strid om det første stykke af den grusvej, der fører ned til familiens hus, er overstået, dukker en ny op.

I årevis har området nemlig været præget af nabostridigheder omkring vejen - nabostridigheder, der forleden morgen gik fuldstændig op i spids.
Vejen, som er stridens kerne, er markeret med hvidt og [Bloed retur]senere rødt, hvor den er blevet en vold. Grafik: Gert Ejton
Vejen, som er stridens kerne, er markeret med hvidt og [Bloed retur]senere rødt, hvor den er blevet en vold. Grafik: Gert Ejton
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Vej blev til vold

Det var nemlig, da Anne og Jon Boserup opdagede, at det sidste stykke af den private fællesvej op mod Ladegårdskov pludselig en formiddag var blevet til en knap en meter høj jordvold.

- Vi føler, det er ren chikane. Vi har parter i den vej, og derfor kan han ikke bare pløje den op. Vi har fået vores ejendom vurderet af en mægler, der siger, at den vil miste herlighedsværdi og vores ejendom vil falde i pris, siger Anne Boserup.

Få uger tidligere havde selv samme landmænd også været i gang med store maskiner på vejen. Der havde han nemlig pløjet den og sået vårbyg i den. Den ny jordvold, der gør det umuligt at køre på markvejen. Og det vil Helge Strandgaard Hansen, der også har part i vejen ikke finde sig i.

- Jeg har seks hektar skov for enden af vejen. Det vil jeg have mulighed for at hente ad den vej. Jeg er parat til at føre sagen helt til tops, siger han.

Men landmand Hans Møllegaard Jørgensen kan slet ikke genkende sine naboers udlægninger af sagen.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

- Det er min vej

Tvært om mener han, at han har forsøgt at skabe ro i nabolaget ved at køre sin tunge landbrugstrafik uden om familien Boserup. Tidligere brugte han nemlig grusvejen til at køre blandt andet gylle ud på sine marker.

- Men mine naboer har forblokerede vejen med deres bil og skældte folk fra maskinstationen ud. Derfor har jeg løst konflikten ved at lave min egen vej og skille den lette persontrafik fra den tunge landbrugstrafik, siger han.

Han har etablevet en anden vej på et stykke af sine jorder. Derforhar han ikke længere brug for den private fællesvej.

- Og jeg ejer vejen, der er en del af min matrikel. Derfor har jeg nedlagt den del af vejen, fordi jeg opfylder lovens krav for at nedlægge en vej, siger han.

Møllegaard Jørgensen mener, at han har retten på sin side, selv om striden om kort tid ventes at blive afgjort af Vejdirektoratet. I 2007 afgjorde Assens Kommune nemlig, at vejen ikke må nedlægges - en afgørelse, som Møllegaard Jørgensen har klaget over. Trods sin klage har han ikke ventet på afgørelsen.

- Jeg har meddelt kommunen og Vejdirektoratet, at de ikke kan forhindre, at jeg nedlægger vejen, for de har ingen beføjelser over vej, siger han.

Derfor vil han nu fjerne brokkerne fra volden, køre muldjord på og så vårbyg.

Når striden mellem naboerne er gået helt i hårdknude og parterne for længst er holdt op med blot at forsøge at tale med hinanden, skyldes det ifølge Møllegaard Jørgensen, at hans naboer ikke har sat sig ind i reglerne.

- De tror, at de har købt min markvej, bare fordi de har købt et hus. Men den vej er min, og de har ingen ret over den, siger han.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Strid om vej gået op i en spids

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce