Stribe for sikkerhed


Stribe for sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsøg med røde kantbaner mellem Skalbjerg og Tommerup St. skal bedre sikkerheden for bløde trafikanter

SKALBJERG/TOMMERUP ST.: Passerende på Vissenbjergvej mellem Skalbjerg og Tommerup St. vil de seneste dage have bemærket, at kantbanerne har skiftet farve fra sort asfalt til en ny, rød belægning.

Kantbanerne som Fyns Amt lavede for et par år siden i forbindelse med en forstærkning af vejbanen, skulle alligevel have ny overfladebehandling og bliver således det første sted i Assens Kommune, hvor man forsøger sig med røde kantbaner.

Planen er at fortsætte med at etablere røde cykelbaner, efterhånden som andre kantbaner også skal have ny overfladebehandling.

Motivet er først og fremmest en bedring af trafiksikkerheden.

- Ved at markere kantbanerne i en anden farve, gør vi det optisk nemmere at adskille dem fra vejbanen, siger vej- og trafikchef Poul-Henning Nielsen, Assens Kommune.

Fyns Amt har tidligere gjort forsøg med en farvet strækning mellem Broby og Fangel.

Sikkerhedsmæssigt er det svært at måle effekten, erkender Poul-Henning Nielsen.

Holdbarheden vurderes

Når der kun er tale om et forsøg, skyldes det, at det er et dårligere stenmateriale, der bruges til de farvede baner, og det skal derfor vurderes, hvor godt de farvede kantbaner holder.

- Men de holder nok. Vi regner ikke med den helt store slid på banerne, de skulle jo helst kun være for cyklister og så for en landbrugsvogn i ny og næ, der trækker ind til siden, når der er opstået en hale af biler efter den, siger vej- og trafikchefen.

Stribe for sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce