Storskoven kan bruge Højrupvej


Storskoven kan bruge Højrupvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturklagenævnets afgørelse næsten forældet før den kom, og institutionen må søge forfra

HØJRUP: Et flertal på ni ud af 10 medlemmer af Naturklagenævnet kan ikke se, at der er noget planmæssigt til hinder for, at det socialpædagogiske opholdssted Storskoven kan bruge ejendommen Højrupvej 41 til behandling af to meget adfærdsvanskelige unge. Dermed underkender nævnet Assens Kommunes Miljø- og Teknikudvalgs afslag på landzonetilladelse til institutionen.

Det er bare ikke så meget, Storskoven kan bruge afgørelsen til.

Kommunen tolker ifølge børn- og ungechef Morten Madsen afgørelsen således, at tilladelsen er givet for den periode, der var søgt om, altså fra 1. januar til 30. juni i år, også selv om afgørelsen er kommet så tæt på periodens udløb. Det betyder, at Børne- og Undervisningsudvalget, der aldrig har nået at behandle sagen i forhold til serviceloven, ikke kan nå at behandle den, før tilladelsen udløber 30. juni.

Er flyttet ind

To unge med personale er imidlertid allerede flyttet ind på Højrupvej, oplyser leder af Storskoven Kim Thomsen.

- Jeg ved bare, at vi skal søge om landzonetilladelse, og den har jeg søgt om at få permanentgjort nu. Vi er flyttet ind med de to unge, og må vi ikke være der, så må de jo sige det til os, siger han.

Kim Thomsen finder det i øvrigt besynderligt, hvis kommunen, efter at Naturklagenævnet har omgjort dens første afslag på en landzonetilladelse, vil forlange, at man skal søge påny.

Men der er ingen vej udenom, fastslår Morten Madsen.

Vil Storskoven benytte ejendommen permanent som skærmet enhed for et par unge, skal den gennem hele møllen igen. Det vil sige godkendelse i center for opholdssteder, en funktion, der varetages af Faaborg-Midtfyn Kommune, landzonetilladelse i Miljø- og T eknikudvalget og endelig behandling i Børne- og Undervisningsudvalget.

Afslaget fra Miljø- og Teknikudvalget var begrundet med, at ejendommen ligger i en lille tæt landsbybebyggelse, hvor man ikke mente, det var hensigtsmæssigt at placere en behandlingsinstitution.

Flertallet i Naturklagenævnet mener imidlertid, at det samfundsmæssige behov for etablering af socialpædagogiske opholds- og behandlingssteder bør veje tungere end det, at der er tale om en lille landsby og lægger vægt på, at opholdsstedet etableres inden for de eksisterende bygninger og med et begrænset antal unge.

Mens man har ventet på afgørelsen fra Naturklagenævnet har de unge, der har svært ved at fungere sammen med andre, været placeret først et sted i Odense og siden i Storskovens gamle domicil på Storskovvej ved Tommerup St.

Storskoven kan bruge Højrupvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce