En trancefestival i Skovstrup har i løbet af weekenden affødt flere end 20 klager over støj

Skovstrup: Den var fuldt lovlig, musikfestivalen for såkaldt trancemusik, som løb af stabelen i en skov på Skovstrupvej 57 mellem Tommerup St. og Frøbjerg fra torsdag til søndag i denne uge.

Ikke desto mindre udløste festivalen en storm af henvendelser - flere end 20 - til politiet fra borgere i Tommerup St., som blev generet af høj musik.

- Der er nok ikke nogen af os, der i vores vildeste fantasi har kunnet forestille os, at der kunne spilles musik til en festival, så den generede folk i en radius af fire kilometer fra stedet, siger vicepolitikommissær Finn Wegner fra Fyns Politi i Assens.

Forening håber på gentagelse

Det er foreningen Psympatia, der står bag trancefestivalen, som der ligger et stort forarbejde bag.

Foreningen har lånt grunden ved Skovstrupvej, hvor festivalen blev holdt, og produktionsleder Katrine Ravn Lei fortæller, at man håber at kunne komme igen i 2014.

Bortset fra klagerne anser Psympatia festivalen, hvor 500 personer deltog, for at være blevet en stor succes.

- Vi håber, at vi kan komme igen, og at der kan ses igennem fingre med lydgenerne. Og at folk kan forstå, at det ikke er for at genere nogen. Den stemning, der har været på festivalen er helt særlig, og vi har gjort meget for at skabe nogle frie og ansvarsfulde rammer. Men tolerancen er ikke så stor over for den her slags musik, oplever hun.

Læs mere i Fyens Stiftstidende tirsdag.

  • Af:

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.