Stor hest og store drømme


Stor hest og store drømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TIL HEST: Bettina Pedersen fra Verninge er på landsholdet i dressur
LANGSTED: På marken bag gården på Langstedvej 31 løber en pæn flok heste af racen dansk varmblod rundt. En enkelt skiller sig ud af flokken ved at være lidt større end de andre. Den imponerende hest hedder noget så mundret som Bøgelunds Romeo, og 17-årige Bettina Pedersens øjne får en speciel glød, når talen falder på den brune vallak med den karakteristiske hvide blis i panden.

For hesten er ikke bare hendes bedste ven. Det er også sammen med den, at hun udgør en af de fire ekvipager på det danske juniorlandshold i dressurridning.

Hektisk halvår

De to har haft et hektisk halvår. Senest har de været til EM, der blev afviklet ved Wilhelmsborg ved Århus. Her opnåede de en 14. plads i et felt med mere end 50 ryttere, og før det har der været EM-kvalifikation i Østrig, danske mesterskaber samt nordiske mesterskaber i Sverige, hvor Bettina Pedersen og Bøgelunds Romeo opnåede en bronzemedalje individuelt og var med til at sikre guldet til Danmark i holdkonkurrencen.

Der var ellers ikke meget, der tydede på, at Bettina Pedersen skulle ende som dressurrytter, da hun som syv-årig blev meldt ind i Bellinge Rideklub. Her blev hun sat op på ryggen af en Shetlandspony, og interessen gik ret hurtigt i retning af ridebanespringning.

- Jeg syntes faktisk, at dressur var dødkedeligt. Det sagde mig slet ingenting, husker hun.

Og den udvikling fortsatte, da hun som ni-årig fik sin første "rigtige" hest, Buller.

- Men så endte det med, at klubbens træner skulle flytte. Så var der pludselig ingen til at træne os i spring, og så blev det altså dressuren, fortæller Bettina Pedersen, der i dag er glad for dén udvikling, selv om hun dengang bandede fælt over tingenes tilstand.

- Jeg er ret sikker på, at jeg ikke ville have dyrket sporten på så højt plan, hvis jeg var fortsat med springning. Så selvfølgelig er jeg glad. Jeg har jo allerede fået utrolig mange gode oplevelser med hestesporten, siger Bettina Pedersen, der selv har redet den ni-årige Bøgelunds Romeo til.

En rå hest

- Jeg fik ham, da han var tre år. Dengang var han stadig en helt rå hest, så det har været ret hårdt arbejde. Først med at få ham redet til, dernæst med at få grundridningen i orden og sidst men ikke mindst med at få dressuren på plads. Lære hvordan jeg kan styre ham og lære ham, at det er mig, der bestemmer, forklarer Bettina Pedersen, der ligner én, der har nydt hver eneste time på træningsbanen.

- Vi har i hvert fald fået lært hinanden at kende. Det kan godt være en fordel for os, når vi er ude at ride konkurrencer. Mange har ikke selv redet hestene til, men valgt den lette løsning og købt en hest, der er redet til. Men det giver slet ikke det samme bånd mellem hest og rytter, forklarer Bettina Pedersen.

Det er ikke unormalt, at gode dressurheste handles til både en og halvanden million kroner. Gode dressurheste er i høj kurs. Men selv om Bettina Pedersen har fået flere gode bud på Bøgelunds Romeo, så har hun ikke et sekund overvejet at sælge sin hest.

- Man sælger ikke sin bedste ven. Og desuden ville det så også give mig et problem, for hvad skulle jeg så stille op på til konkurrencerne, siger Bettina Pedersen, der dog er begyndt at tænke på en fremtid uden Bøgelunds Romeo.

Arvefølgen sikret

For ligesom alt muligt andet bliver heste også ældre. Og der kommer et tidspunkt, hvor Bøgelunds Romeo bliver for gammel til konkurrence-racet.

- Så jeg har en nummer to-hest, som jeg arbejder med i øjeblikket. Det er en hel ung hest, som jeg er ved at ride til. Og den er forhåbentlig klar til at tage over, når Romeo ikke kan mere.

Fremtiden med heste er i det hele taget noget, der optager en del af den 17-årige piges tanker. Efter sommerferien starter hun i 10. klasse på Glamsbjerg Fri- og Efterskole. Og hvad der skal ske derefter står hen i det uvisse.

- Jeg vil rigtig gerne til Tyskland. Der er de rigtig dygtige til dressurridning, og der kan jeg helt sikkert lære en masse. Men mine forældre holder på, at jeg skal tage en uddannelse først, så jeg har noget at falde tilbage på, når konkurrenceridningen er et overstået kapitel. Så jeg overvejer at tage den to-årige driftslederuddannelse på landbrugsskolen i Dalum. Så kan jeg måske også kombinere ridningen med et job, når jeg flytter til Tyskland.

Stor hest og store drømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce