Største program fra Industrien nogensinde

Johnny Logan sang og spillede i Odense for fire år siden. I år er han efterårets store sats på Industrien.
Foto: YILMAZ POLAT

Største program fra Industrien nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spillestedet satser på de mindre kendte navne - og et enkelt større: Den tredobbelte grandprix-vinder Johnny Logan

AARUP: Det største program nogensinde, sådan betegner Erik Nielsen, formand for Kulturelt Samråd i Aarup, det efterårsprogram for Industrien, som netop er offentliggjort.

Fra 26. august, når Lasse Rimmer - i øvrigt den eneste stand-upper i denne omgang - lægger ud, til Johnny Logan slutter af 1. december vil der i gennemsnit være et musiktilbud om ugen på den scenen i Aarup.

- I 2002 havde vi seks arrangementer, i år når vi op på 30 og forventer samme niveau næste år, fortæller Erik Nielsen.

Det skyldes ifølge formanden først og fremmest bedre kontakter i musikbranchen, men også, at man har fået flere penge i ryggen.

- De kendte for kedelige

Men det betyder ikke, at det er musikkens store navne, publikum kan forvente at møde i Aarup.

- I Danmark har vi kun en lille gruppe af større navne, og de, der er, har været her. Vi vil hellere være fødselshjælpere for mindre, yngre kunstnere i stedet, siger Erik Nielsen, der mener at en som eksempelvis Poul Krebs er for forudsigelig. Så hellere lade publikum overraskes.

Så det er altså ikke Leonard Cohen himself, der dukker op til Cohen aftenen 4. oktober, men guitarist og producer Anders Dohn og sangerinde og kontrabassist Thea Damgaards danske fortolkninger af Cohens sange. Og senere i oktober lader man Lars Skærbæk og Nordland om at spille Dylan.

Erik Nielsen forventer ikke fulde huse til mange af efterårets koncerttilbud.

- 30-50 vil være fint nok. Salen kan jo indrettes med caféborde, så den virker fyldt op alligevel, siger han, der ikke forventer nogen økonomisk bet på den baggrund.

Når vidt omkring

Hellere fede oplevelser i mindre regi, end hæmningsløse honorarkrav fra de kendte er mottoet for efterårets program, der når vidt omkring musikalsk. Allerede når september er omme, har man været omkring rock (Nikolaj Christensen), folk (Johnny Silvo, blues (Working Mojo) og skotsk folkemusik (Real Time). Senere støder også jazz, kabaret, "Venter på Far, moderne irsk folkemusik og sågar grønlandsk med Rasmus Lyberth til.

Det store sats

Irske Johnny Logan, der år tilbage var tredobbelt europæisk melodi grandprix-vinder, er det store sats. Mens mange af de øvrige arrangementer kan holdes på en 100-kroneseddel i entre, skal man op med 385 kroner for at høre ireren, der i fjor solgte 100.000 eksemplarer af sin nyeste cd i Danmark.

- Han er et sats, det siger sig selv, at han er dyr. Jeg får af og til en gal ide og undersøger, om det kan realiseres og nogle gange lykkes det at nå ned på et rimeligt niveau, siger Erik Nielsen.

Programmet lægges udelukkende af Kulturelt Samråd, og Erik Nielsen så gerne flere input fra publikum.

- Men sidst vi fik det, var der forslag om Bruce Spring-steen, og det er jo helt urealistisk selv om det da kunne være sjovt, siger formanden.

Største program fra Industrien nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce