Stjal 700.000 kr. på syv år


Stjal 700.000 kr. på syv år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere ansat hos Broen A/S erkendte i går i retten underslæb mod sin mangeårige arbejdsgiver.

ASSENS: Gennem seks og et halvt år bedrog en nu tidligere regnskabsassistent hos Broen A/S sin arbejdsplads for 700.000 kroner.

Den nu 40-årige kvinde erkendte i retten i går, at hun i en periode fra juni 2000 til januar 2007 i i alt 48 tilfælde overførte afgåede medarbejderes feriepenge til sin egen lønkonto, ligesom hun på lignende vis stjal penge fra virksomhedens bonuskonto.

- Jeg lavede løn for de timelønnede, og i stedet for at indsætte penge brugte jeg fratrådtes navn og satte mit eget kontonummer på. På den måde fik jeg deres feriepenge indbetalt på min egen konto, forklarede kvinden, der også havde nem adgang til virksomhedens bonuskonto, der aldrig blev gjort op, til at berige sig selv.

Hun var sigtet for underslæb, men dommeren mente imidlertid, at der burde dømmes efter paragraffen om databedrageri, da alt er foregået elektronisk.

Vidste ikke hvorfor

Kvinden havde været ansat i virksomheden siden 1991, og i retten var hun ikke i stand til at forklare, hvorfor hun havde stjålet af kassen.

Hun havde heller ikke selv noget overblik over, hvor mange penge det drejede sig om.

Men i retten i Odense erkendte hun det beløb, virksomheden var nået frem til ved en minutiøs gennemgang af hendes lønsedler samt hendes egne og hendes mands kontoudtog.

- Jeg har ikke tjekket, om det passer, men har sat min lid til, at det er det korrekte beløb, man er nået frem til, sagde hun.

- Hvad brugte du pengene til? ville anklageren vide.

- Når du for eksempel lavede en overførsel til dig selv på 25.000 kroner, er de så bare blevet brugt i brugsen? Har I bare levet over evne, spurgte hun.

Det svarede kvinden bekræftende på.

I forbindelse med sagen er der lavet en personundersøgelse, som blev lagt frem i retten. Den viser, at kvinden hverken har været afhængig af spil, stoffer eller alkohol, ligesom hun heller ikke var tynget af stor gæld.

Dom i morgen

Først onsdag middag afsiges der dom, og både forsvarer og anklager lagde op til, at kvinden ikke umiddelbart skal i fængsel.

Begge parter fandt, at en dom på et års betinget fængsel kombineret med den maksimale samfundstjeneste - 240 timer - er en passende straf, samt at kvinden skal betale de 700.000 stjålne kroner tilbage. En påstand, som blev uddybet i anklagerens procedure.

- Det giver de bedste forudsætninger for at få betalt tilbage. Dem vil hun ikke have, hvis hun kommer i fængsel, fordi hun så vil miste sit job igen, mente anklageren.

Stjal 700.000 kr. på syv år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce